A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звіт Глобинського міського голови про здійснення державної регуляторної політики виконавчим комітетом Глобинської міської ради в 2017 році

Дата: 13.03.2018 08:55
Кількість переглядів: 897

Фото без описуВ своїй діяльності виконавчий комітет Глобинської міської ради та його відділи в 2017 році при здійсненні державної регуляторної політики керувалися вимогами Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Основою роботи в цій сфері був План діяльності виконавчого комітету Глобинської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік, затверджений рішенням 15 сесії Глобинської міської ради 1 скликання від 08.12.2016 р. № 873 «Про затвердження плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Глобинської міської ради на 2017 рік».

Даний план був доповнений рішенням 19 сесії Глобинської міської ради 1 скликання від 06.04.2017р. №188 «Про внесення доповнень до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Глобинської міської ради на 2017 рік» шляхом включення до переліку регуляторного акту «Проект рішення сесії міської ради  «Про затвердження Регламенту Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Глобинської міської ради».

Для забезпечення  оприлюднення регуляторних актів та документів, підготовлених у процесі здійснення регуляторної діяльності Глобинської міської ради в 2017 році рішенням 19 сесії Глобинської міської ради 1 скликання від 06.04.2017р. №189 визначено способи оприлюднення регуляторних актів та документів, підготовлених у процесі здійснення регуляторної діяльності Глобинської міської ради в 2017 році.

В 2016 році не було завершено процес прийняття регуляторного акту «Рішення міської ради «Про затвердження Правила розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах Глобинської міської ради», В зв’язку з тим, що даний проект разом з експертним висновком був направлений до Державної регуляторної служби для підготовки, у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку, пропозицій  щодо  удосконалення  проекту, однак до кінця року вказані пропозиції отримані не були.

Після отримання пропозицій та з їх врахуванням проект регуляторного акту був розглянутий профільною комісією міської ради та затверджений рішенням 17 сесії міської ради 17 сесії 1 скликання від 2 лютого 2017 року №6.

Правила розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах Глобинської міської ради розміщені на офіційному веб-сайті Глобинської міської ради в розділі «Регуляторні акти» та опубліковані в районній газеті «Зоря Придніпров’я» 17 лютого 2017 року.

Відповідно до плану роботи на 2017 рік відділом соціально-економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Глобинської міської ради було розроблено проект регуляторного акту «Проект рішення сесії міської ради  «Про затвердження Регламенту Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Глобинської міської ради».

Розробником проекту регуляторного акту підготовлено аналіз регуляторного впливу відповідно до вимог зазначених у ст. 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».   

Проект рішення пройшов процедуру оприлюднення. Повідомлення про оприлюднення проекту рішення міської ради «Про затвердження Регламенту Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Глобинської міської ради» було розміщене в газеті «Зоря Придніпров’я»  від 14 квітня 2017 року.

Проект рішення міської ради «Про затвердження Регламенту Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Глобинської міської ради», аналіз регуляторного впливу, Регламент Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Глобинської міської ради розміщені на офіційному веб-сайті Глобинської міської ради на головній сторінці та в розділі «Регуляторні акти» 17 квітня 2017 року.

Зауваження і пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань,  які зареєстровані на території громади,  до постійної комісії міської ради та виконкому міської ради не надходили. Надійшли лише зауваження від представників шведської фірми SKL International, яка є партнером Глобинської міської ради у створенні ЦНАПу. Зміни були враховані розробниками проекту регуляторного акту.

Після надання відповідальною постійною комісією міської ради з питань реалізації державної  регуляторної   політики експертного висновку, даний проект разом з експертним висновком був направлений до Державної регуляторної служби для підготовки, у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку, пропозицій  щодо  удосконалення  проекту.

Після отримання відповіді від Державної регуляторної служби з відсутністю зауважень проект регуляторного акту був розглянутий профільною комісією міської ради та затверджений рішенням 24 сесії міської ради 1 скликання від 20 вересня 2017 року № 862 «Про затвердження Регламенту Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Глобинської міської ради».

Затверджений Регламент Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Глобинської міської ради» розміщений на офіційному веб-сайті Глобинської міської ради в розділі «Регуляторні акти» та опублікований в районній газеті «Зоря Придніпров’я» 6 жовтня 2017 року.

Відповідно до плану роботи на 2017 рік відділом містобудування, архітектури та капітального будівництва виконавчого комітету Глобинської міської ради були розроблені проекти регуляторних актів «Рішення виконавчого комітету Глобинської міської ради «Про затвердження Порядку присвоєння   поштових адрес об'єктам нерухомого майна на території Глобинської об´єднаної територіальної громади» та «Рішення сесії Глобинської міської ради «Про затвердження Положення про розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Глобинської об´єднаної територіальної громади».

Розробником проектів регуляторних актів підготовлено аналізи регуляторного впливу відповідно до вимог зазначених у ст. 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Проекти рішень пройшли процедуру оприлюднення. Повідомлення про оприлюднення проектів регуляторних актів було розміщене в газеті «Зоря Придніпров’я»  від 27 жовтня 2017 року.

Проекти вищезгаданих рішень, аналізи регуляторного впливу, Порядок присвоєння   поштових адрес об'єктам нерухомого майна на території Глобинської об´єднаної територіальної громади та Положення про розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Глобинської об´єднаної територіальної громади  розміщені на офіційному веб-сайті Глобинської міської ради на головній сторінці та в розділі «Регуляторні акти» 27 жовтня 2017 року.

Зауваження і пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань,  які зареєстровані на території громади,  до постійної комісії міської ради та виконкому міської ради не надходили.

Всі необхідні матеріали були направлені до Державної регуляторної служби для підготовки, у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку, пропозицій  щодо  удосконалення  проекту. Після отримання відповіді від Державної регуляторної служби з відсутністю зауважень проекти регуляторних актів будуть розглянуті профільною комісією міської ради та затверджені рішенням сесії міської ради в поточному році.

Відповідно до статей 7 та 32 Закону  України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»  рішенням 26 сесії Глобинської міської ради 1 скликання від 21 листопада 2017 року № 1055 було затверджено план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Глобинської міської ради на 2018 рік.

Даний план розмішений на офіційному веб-сайті Глобинської міської ради в розділі «Регуляторні акти».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень