A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Шановні громадяни Глобинської об'єднаної територіальної громади та Полтавської області!

Дата: 17.01.2018 13:32
Кількість переглядів: 1053

Відділ з питань державної реєстрації виконавчого комітету Глобинської міської ради запрошує Вас отримати послуги з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень на об'єкти нерухомого майна, які знаходяться на території Полтавської області, а також з реєстрації місця проживання/перебування жителів громади, за адресою: м. Глобине, вул.Травнева, 4.

Прийом громадян проводиться з понеділка по четвер: з 8-00 до 17-00, у п’ятницю: з 8-00 до16-00.

Відділом надаються реєстраційні послуги з реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також з реєстрації/зняття  з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб.

         

У сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно :

          1) право власності;

          2) речові права, похідні від права власності:

  • право користування (сервітут);
  • право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис);
  • право забудови земельної ділянки (суперфіцій);
  • право господарського відання;
  • право оперативного управління;
  • право постійного користування та право оренди (суборенди) земельної ділянки;
  • право користування (найму, оренди) будівлею або іншою капітальною спорудою (їх окремою частиною), що виникає на підставі договору найму (оренди) будівлі або іншої капітальної споруди (їх окремої частини), укладеного на строк не менш як три роки;
  • право довірчої власності;
  • інші речові права відповідно до закону;

       3) заборона відчуження та арешт нерухомого майна;

      У Державному реєстрі прав реєструються речові права та їх обтяження на земельні ділянки, а також на об’єкти нерухомого майна, розташовані на земельній ділянці, переміщення яких неможливе без їх знецінення та зміни призначення, а саме: підприємства як єдині майнові комплекси, житлові будинки, будівлі, споруди, а також їх окремі частини, квартири, житлові та нежитлові приміщення.

Не підлягають державній реєстрації речові права та їх обтяження на корисні копалини, рослини, а також на малі архітектурні форми, тимчасові, некапітальні споруди, розташовані на земельній ділянці, переміщення яких можливе без їх знецінення та зміни призначення, а також окремо на споруди, що є приналежністю головної речі, або складовою частиною речі, зокрема на магістральні та промислові трубопроводи (у тому числі газорозподільні мережі), автомобільні дороги, електричні мережі, магістральні теплові мережі, мережі зв’язку, залізничні колії.

Як правило, нерухоме майно вільно переміщується у цивільному обороті. Особливістю правового статусу нерухомого майна є те, що у процесі створення воно по черзі може набувати два статуси (незавершене будівництвом нерухоме майно і завершене нерухоме майно). При цьому законодавство дозволяє укладати угоди і з об’єктами незавершеного будівництва Обов’язковою умовою виникнення прав на нерухоме майно є їх державна реєстрація. Саме з державною реєстрацією закон пов'язує момент виникнення речових прав на нерухомість.

Державна реєстрація права власності та інших речових прав проводиться у строк, що не перевищує п’яти робочих днів з дня реєстрації відповідної заяви в Державному реєстрі прав.

 У сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування:

          1) реєстрація місця проживання/перебування ;

          2) зняття з реєстрації місця поживання/перебування.

Громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов’язані протягом 30 календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання зареєструвати своє місце проживання.

Реєстрація місця проживання/перебування або зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється в день подання особою або її представником документів. Реєстрація місця проживання за заявою особи може бути здійснена одночасно із зняттям з попереднього місця проживання.

Батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

Відділом надається інформація з державних реєстрів у даних сферах.

Вартість послуг складається з оплати адміністративного збору та внесення плати за надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

 

Начальник відділу

з питань державної реєстрації

виконавчого комітету Глобинської міської ради

О.О. Лісняк                                                                          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень