A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вшанували пам'ять воїна-героя

Дата: 10.01.2018 15:16
Кількість переглядів: 1261

Два роки тому  поблизу с.Зайцеве  на Донеччині, захищаючи рідну українську землю від ворога,   від  розриву ворожої міни 10 січня 2016 року загинув наш земляк, уродженець с.Опришок Глобинського району  Віктор Аврамчук.

Воїн-десантник,  в грізний для країни час за покликом серця та вірний військовій присязі став на захист суверенітету та незалежності України. Серед своїх бойових побратимів він, за нетривалий  час перебування на передовій,   встиг здобути авторитет та повагу мужнього і сміливого воїна, справжнього,  щирого та вірного друга і товариша. 

Таким же щирим, добрим, не байдужим до чужої біди  він залишився і в світлій пам’яті  своїх земляків жителів села Опришок.

Тож, вшановуючи пам'ять свого мужнього земляка, воїна-патріота України  зранку 10 січня 2018 року в с. Опришки на Центральному цвинтарі, де знаходиться могила  Віктора Аврамчука,  зібралися його рідні, друзі, односельці  та офіційні особи – представники керівництва Глобинської громади: заступник міського голови Галина Токаренко, Опришківський сільський староста Тетяна Садлівська, Жуківський сільський староста Ольга Козіна, начальник відділу соціального забезпечення міськвиконкому Людмила Норенко та спеціаліст цього ж відділу Наталія Живолуп.

Звертаючись до присутніх,  Опришківський сільський староста Тетяна Садлівська  закликала  пам’ятати про героїзм і мужність Віктора Аврамчука, який віддав за мир і спокій на Україні, за її незалежність і суверенітет найдорожче, своє життя. Адже, «герої не вмирають – вони житимуть доти, доки ми про них пам’ятаємо».

Отець Зіновій, настоятель майбутнього Глобинського храму Святого Миколая Української православної церкви Київського патріархату, відслужив поминальний молебень. Хвилиною мовчання в сумній зажурі учасники заходу вшанували пам'ять загиблого героя  та поклали квіти до надмогильного  пам’ятника Віктору Аврамчуку.

З часу загибелі Віктора Аврамчука пройшло два роки. Та,  дійсно, справжні герої не вмирають. Пам'ять про тих, що своїми грудьми стали на захист Вітчизни, священна. В краю,  де народився і виріс Віктор Аврамчук, пам’ятають свого героя та гідно вшановують його пам'ять. За рішенням односельців, одну з вулиць села Опришок названо на честь воїна – іменем Віктора Аврамчука. В Опришківській та Жуківських школах, де свого часу навчався Віктор,  встановлені меморіальні пам’ятні дошки. На цвинтарі, за кошти його бойових побратимів,  встановлено пам’ятник. Та саме головне, що пам'ять про нього живе в серці кожного його односельця, кожного патріота України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень