A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулися громадські слухання

Дата: 12.01.2018 15:40
Кількість переглядів: 1269

11 січня 2018 року у залі засідань Глобинської міської ради відбулися громадські слухання з метою врахування громадських інтересів щодо обговорення та розгляду матеріалів оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВСН) проекту «Будівництво траншей силосного типу об’ємом 45000 м3 по вул.Заводська, 1 в м.Глобине Полтавської області». На слуханнях зареєструвались 35 учасників.

Головував на засіданні заступник міського голови Олександр Артюшенко, який поінформував присутніх про порядок проведення громадських слухань, протоколу, подання усних та письмових пропозицій (зауважень) та по інших питаннях громадського обговорення. Розлядалося 5 питань порядку денного.

Першим виступив  представник підприємства-розробника ТОВ «Лонас-технологія Україна», головний архітектор проекту «Будівництво траншей силосного типу об’ємом 45000 м3 по вул.Заводська, 1 в м.Глобине Полтавської області» Вадим Бондаренко, який повідомив присутнім, що оцінка впливу на навколишнє середовище виконана у відповідності з нормативними і методичними матеріалами та з метою визначення ступеню впливу об’єкту на показники навколишнього середовища в матеріалах ОВНС проведений аналіз складників цього середовища: атмосферного повітря та соціального середовища. Прогноз змін показників навколишнього середовища внаслідок експлуатації об’єкту визначено аналітичним методом, відповідно до об’єктів аналогів.

Слово мав і депутат міської ради Юрій Мацак, як представник ТОВ «АПО «Цукровик Полтавщини»». Він повідомив присутнім, що проблема утилізації жому є на даний час дуже актуальною та до кінця не вирішеною. Дану проблему протягом тривалого часу вивчали, намагалися перейняти досвід в українських та закордонних партнерів. Зараз обсяги виробництва збільшуються, близько 80 тис. тон жому виробляється за рік, і його необхідно використати без шкоди для навколишнього середовища - як сировину для виробництва біогазу, електроенергії та біодобрива. Саме тому необхідно збудувати сучасні споруди для зберігання жому.

Заступник керівника проекту з експлуатації та узгоджувальної роботи ТОВ «Агропромислового об’єднання «Цукровик Полтавщини» Денис Чечельницький аргументував, що  екологічних порушень стосовно будівництва силосних траншей немає, адже  враховані усі будівельні та санітарно-гігієнічні норми.

У ході обговорення виступив житель міста Глобине Петро Ковальчук, який звернув увагу на деякі негативні моменти роботи підприємства. А саме, дуже багато бруду під час сезону цукроваріння на проїжджій частині вулиць, прилеглих до заводу, що перешкоджає нормальному, безпечному руху як пішоходів так і транспорту. Його підтримав і староста Новомосковського старостинського округу Олег Клімов. Хоч це питання і не стосувалось предмету громадських обговорень, та представники цукрозаводу запевнили, що ця проблема відома і вживаються всі заходи для її вирішення. А заступник міського голови Олександр Артюшенко зауважив: «Що така ситуація склалася внаслідок, так званої, містобудівної помилки кінця минулого століття, коли по периметру цукрового заводу здійснювалась житлова забудова для працівників підприємства. На той час були важливими безкоштовне тепло взимку та пільгова електроенергія від турбіни цукрового заводу. А зараз, коли змінилися стандарти життя, продукти життєдіяльності заводу стали заважати нормальному життю мешканців цього мікрорайону. Тому я переконаний, що буде справедливо, коли кошти пайової участі на розвиток інфраструктури (3% від загальної кошторисної вартості будівництва траншей силосного типу) будуть направлені на розв’язання проблем співіснування жителів заводської частини міста і роботи цукрового заводу (ремонти доріг, відновлення тротуарів, вуличне освітлення, розбудова зон відпочинку в цій місцевості).»

Присутні на громадських слуханнях більшістю голосів схвалили оцінку впливу на навколишнє середовище вищезазначеного проекту, як таку що не заподіє шкоди екології нашого міста, а навпаки сприятиме зменшенню негативного впливу відходів виробництва цукру на довкілля.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень