A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Чистота довкілля залежить від кожного з нас

Дата: 19.04.2018 15:33
Кількість переглядів: 2673

Сьогодні по вулиці  Полтавський шлях біля багатоквартирних житлових будинків працівниками комунального підприємства «Глобинське» організовано вже другий майданчик для роздільного збору побутових відходів в Глобинській громаді.

Система роздільного збору побутових відходів є основною передумовою ефективного циклу утилізації та переробки побутових відходів, а також, нормалізації санітарного та екологічного стану громади. За рахунок сортування сміття на фракції (пластик, скло, папір і решта відходів) відбудеться зменшення негативного впливу на навколишнє середовище та на здоров’я людей. Згідно чинного законодавства починаючи з 2018 року наша країна зобов’язалась сортувати все сміття за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання, для захоронення та небезпечне. Слід зазначити, що Законом України «Про відходи» заборонено захоронення неперероблених (необроблених)  побутових  відходів.

Тож питання збирання, транспортування, утилізації та знешкодження побутових відходів жорстко контролюється з боку керівництва громади. На початку квітня вже організовано майданчик для збору побутових відходів в заводській частині міста Глобине біля міського будинку культури ім.Франка по вулиці Промисловій. До кінця року планується встановити ще 7 таких майданчиків.

Однак, саме по собі запровадження роздільного збору побутових відходів не допоможе вирішити гостру проблему позбавлення від сміття. Цю проблему можливо вирішити лише за умови особистої відповідальності кожного з нас за позитивний результат.  Тож, настав час вчитися правильно сортувати домашнє сміття, не кидати до контейнерів усілякий непотріб, непридатний для переробки, а також не плутати контейнери. Тож, давайте разом робити наше довкілля чистим та затишним, а наше оточення безпечним та цивілізованим.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень