A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Повідомлення про проведення громадського обговорення щодо присвоєння Глобинській філії «Глобинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 імені заслуженого агронома України Ганни Андрієнко

Дата: 12.03.2018 16:43
Кількість переглядів: 978

Фото без опису1.Найменування організатора громадського обговорення -  Глобинська міська рада.

2. Найменування юридичної особи, якій пропонується присвоїти ім’я фізичної особи —  Глобинська філія  «Глобинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №5

3. Ім’я фізичної особи, що пропонується присвоїти юридичній особі та обґрунтування такої пропозиції — Ганна  Петрівна Андрієнко, знатний хлібороб, яка уславила своє ім’я   виробничими досягненнями  в землеробстві  по вирощуванню великих врожаїв сільськогосподарських культур та громадською діяльністю на благо громади. 

Народилася вона  6 червня 1926 року в  с. Глушки Великокринківського (нині – Глобинського) району Полтавської області в сім’ї вчителя. З 1944 року працювала різноробочою в місцевому колгоспі «Перемога». В 1946-1950 роках навчається  в  Полтавському сільськогосподарському інституті. Отримавши  спеціальність агронома  за направленням їде працювати в  зернорадгосп «П’ятихатський», Петрівського району Кіровоградської області.

З 1957 року переїжджає на постійне місце проживання в м. Глобине та розпочинає працювати агрономом в колгосп імені  Куйбишева. В 1959 році в зв’язку з укрупненням колгоспів розпочинається її трудова діяльність  на посаді   агронома колгоспу імені Мічуріна. Саме в цьому господарстві   по справжньому розкрився її хліборобський талант агронома.  Разом із головою колгоспу, Героєм Соціалістичної праці Курченком В.Є.,  їй вдалося досягти на ті часи  небаченої врожайності на глобинських нивах, незважаючи, навіть,  і на несприятливі  в деякі роки погодні умови.

Вмілий, своєчасний вибір строків посіву зернових та технічних культур, внесення достатньої кількості органічних та мінеральних добрив, застосування  агротехнічних заходів підживлення та обробітку ґрунту і посівів, підбір високоврожайних  сортів зернових культур та їх відповідності до місцевих умов, польових сівозмін, - ці та інші хліборобські премудрості, що їх освоїла агроном, здобули їй визнання далеко за межами Глобинського району.  Не маючи  наукових ступенів, Андрієнко Г.П., давала агротехнічні поради, щодо вирощування  високих врожаїв  сільськогосподарських культур,  як своїм колегам по хліборобському цеху з інших господарств району та області,  так і представникам науки: академікам, кандидатам та докторам  сільськогосподарських наук, що до неї зверталися за порадами та роз’ясненнями. В трудовому колективі головний агроном  колгоспу користувався величезним  та незаперечним авторитетом.

16 березня 1965 року Г.П.Андрієнко було присвоєно почесне звання заслуженого агронома УРСР. Вона проводила значну громадську діяльність на благо жителів міста та Глобинської громади. Обиралася депутатом Полтавської обласної та Глобинської районної рад  депутатів трудящих.  За свої трудові досягнення нагороджена найвищими державними нагородами того часу - орденами: Леніна, Жовтневої Революції, Трудового Червоного Прапора  та багатьма  медалями та іншими почесними відзнаками.

Слід відмітити, що її становлення,  як  вмілого та  талановитого хлібороба,     відбувалося не лише за рахунок  здобутих знань та високої професійної кваліфікації агронома, а й, в більшій мірі,  за рахунок особистої мужньої та принципової позиції, адже, часто її рішення щодо термінів  висіву зернових, вибору попередників сільськогосподарських культур,  догляду за посівами йшли в розріз з вимогами   компартійних чиновників. І не раз її доля залежала саме від хліборобського хисту, а від розправи райпарткомівців за «нечуване свавілля» колгоспного агронома, який відмовлявся виконувати  їх «мудрі» кабінетні вказівки на проведення тих чи інших агрономічних заходів,  рятували результати праці – високі врожаї зернових та технічних культур, які були здобуті часто всупереч  цим вказівкам.

Значна її заслуга і в будівництві в 1961-1962 роках сучасного приміщення Глобинської восьмирічної школи  №4 (зараз Глобинської філії «Глобинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5, адже вона була одним з  ініціаторів, разом з керівником колгоспу Мічуріна - Курченко В.Є., цього будівництва. Галина Петрівна Андрієнко за час свого перебування на керівній посаді в колгоспі, виборних посадах в органах місцевого самоврядування, участі в найвищих партійних форумах  того часу завжди  приділяла увагу та турботу  до вирішення потреб навчальних  закладів, що розміщувалися на території колгоспу імені Мічуріна, і в тому числі і  Глобинської восьмирічної школи №4.

          З  1982 року на заслуженому відпочинку.

          Померла в 1984 році. Похована на Мічурінському цвинтарі в м. Глобине.

4. Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи – трудовий колектив Глобинської філії «Глобинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5.

5. Строк, місце, час проведення заходів з громадського обговорення, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників – громадські обговорення відбудуться в   залі для засідань Глобинської   міської ради 15.05.2018 року о 10.00 год.

6. Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форми для подання пропозицій (зауважень) — Глобинська міська рада, м. Глобине, вул. Центральна, 285, e-mail: globino.mr@i.ua, тел. (05365) 2-42-53.

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає протягом 30 днів з дати опублікування повідомлення про його проведення.

7. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення – Глобинська міська рада, м. Глобине, вул. Центральна, 285, e-mail: globino.mr@i.ua, тел. (05365) 2-42-53.

8. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Токаренко Галина Володимирівна – заступник Глобинського міського голови/

9. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення – Узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором протягом 14 днів після закінчення строку подання пропозицій. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Глобинської  міської громади.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у обговоренні питання   щодо присвоєння   Глобинській філії «Глобинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №5 імені  заслуженого агронома  України Ганни Андрієнко.

 

Глобинська міська рада

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень