A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Представники Глобинської ОТГ – учасники національного форуму «Вплив технологічного розвитку на суспільство»

Дата: 05.11.2018 10:25
Кількість переглядів: 921

1-2 листопада у місті Київ відбувся національний форум, де обговорювали вплив технологічного розвитку на суспільство, що включає в себе майбутні глобальні зміни та виклики, з якими стикається Україна і весь світ на шляху цифрових перетворень, а також вплив швидкого розвитку цифрових технологій на діяльність державного сектору і повсякденне життя.

Вже четвертий рік поспіль організовується майданчик, який об’єднує лідерів від органів державної влади, бізнесу, представників ЗМІ, міжнародних експертів і громадянського суспільства. Цього року представники Глобинської громади вперше брали участь в національному форумі ІТ-директорів органів влади, та мали змогу  здобути передовий міжнародний досвід, дізнатися про напрацювання України, а також обговорити подальші цілі та можливості.

Як зазначив Глобинський міський голова Станіслав Джусь«Відкрив для себе багато нового та корисного не лише в плані технологічних процесів використання інформаційних технологій в управлінні, а й здобув досвід використання структурованих відкритих даних для розробки системи стратегування для більш ефективного управління громадою та можливості створення «Безпечного міста», як складової комплексу «Розумне місто». Безсумніву перехід до електоронного урядування із залученням електронної демократії є неминучим, тож нам потрібно рухатися і розвиватися в цьому напрямку».

Головний доповідач, Ліннар Війк, директор Програми «Розумний уряд» Академії електронного управління Естонії, підкреслив, що настав час подумати про е-урядування як про рушійну силу процесу загального переходу в цифровий формат, а не лише як про метод реформування державного управління за допомогою технологій. «Усі інвестиції в електронне урядування мають бути пов’язані з більш широкою цифровою трансформацією суспільства. Цифрова стратегія роботи будь-якого міністерства або державної установи має фокусуватися на тому, як конкретні громадяни та підприємства, на яких впливає діяльність уряду, можуть отримати більшу користь від використання цієї стратегії», — констатував Війк.

Актуальними питаннями, яким присвячувався дводенний форум були: реалізація подальших кроків на шляху розвитку електронного урядування в Україні, розгляд ініціатив, пов’язаних зі створенням нових «інтелектуальних міст», робота з відкритими даними, а також обговорення питань кібербезпеки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень