A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 13.12.2018 15:06
Кількість переглядів: 835

13 грудня в м. Глобине відбулися заходи приурочені до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. В залі засідань Глобинської райдержадміністрації зібралися найбільш активні члени Глобинської районної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» - колишні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції, керівництво району,  Глобинської міської ради, начальники відділів районних та міських владних структур, які займаються питаннями соціального захисту населення.

Урочисту зустріч  колишніх чорнобильців-ліквідаторів з керівництвом району та міста відкрив голова районної організації ВГО «Союз Чорнобиль України» Олександр Логвин, який наголосив  на тому, що   Глобинський район четвертий в області по кількості  проживаючих   учасників ліквідації аварії на ЧАЕС  в області. Найбільше  з них проживає в Глобинській, Градизькій та Кринківських громадах. Саме лідери громадського об’єднання чорнобильців з цих регіонів і є найактивнішими учасниками громадської організації. Позитивними досягненнями в соціальному захисті учасників ліквідації аварії на ЧАЕС є зусилля, які докладають керівники та депутати органів місцевого самоврядування Градизької селищної, Глобинської міської та районної рад. 

З вітальним словом, побажаннями  здоров’я та добробуту до учасників зібрання звернулася перший заступник голови  Глобинської районної державної адміністрації Інна Авраменко. Вона розповіла присутнім про  фінансову підтримку у вирішенні соціальних проблем осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, яка надається  зі сторони Полтавської обласної ради.

Голова Глобинської районної ради  Володимир Сьомін,  подякувавши учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС  за їх трудовий героїзм і самовідданість,  виконав і приємну місію - вручив Почесну грамоту   Полтавської обласної ради одному з найактивніших членів громадської організації чорнобильців району, заступнику голови Глобинської РО ВГО «Союз Чорнобиль України», жителю с-ща Градизьк  Миколі Рябцю. Також,  цього дня отримали почесні подяки та пакети з продуктовими наборами від керівництва Глобинської міської ради і жителі міста Глобине, які приймали участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – Валерій Терентьєв та Іван Радченко.

Заступник міського голови Галина Токаренко, повідомила, що міська рада постійно приділяє увагу вирішенню соціальних проблем чорнобильців-учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. В цьому році за кошти міського бюджету було надано матеріальну допомогу 60 таким особам, 4 особи змогли скористатися путівками в санаторії м.Миргорода, ще троє -пройти курс лікування у Лікарні відновного лікування м.Кременчука.

 

Про заходи, які вживаються районними владними структурами та Глобинською міською радою для задоволення соціальних потреб чорнобильців,  розповіли також в.о. управління соціального захисту Глобинської районної державної адміністрації Світлана Грицай та начальник відділу соціального захисту  виконавчого комітету Глобинської міської ради Людмила Норенко.

           

По закінченню заходу керівники району та міста, учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС поклали квіти до Пам’ятного знаку учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС в центрі міста Глобине та вшанували пам'ять померлих чорнобильців-ліквідаторів хвилиною мовчання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень