A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звіт про роботу відділу по управлінню природними ресурсами та регулюванню земельних відносин виконавчого комітету Глобинської міської ради за 2018 рік

Дата: 23.01.2019 08:55
Кількість переглядів: 612

За 2018 рік відділом по управлінню природними ресурсами та регулюванню земельних відносин виконавчого комітету Глобинської міської ради прийнято, вивчено та  підготовлено до розгляду сесії Глобинської міської ради 2045 звернень від юридичних та фізичних осіб.

У ході роботи відділом по управлінню природними ресурсами та регулюванню земельних відносин виконавчого комітету Глобинської міської ради:

- надавалися роз’яснення та рекомендації, щодо оформлення права власності чи користування земельними ділянками різного цільового призначення,

- надавалася допомога у підготовці схем розташування бажаних земельних ділянок.

Відповідно до чинного законодавства, спеціалістами відділу було підготовлено до розгляду постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, екології та охорони навколишнього середовища 2045 проектів рішень по земельним питанням. Всього відбулося 44 засідань даної комісії, у ході роботи яких активну участь брали спеціалісти відділу. Постійно приймалась участь у роботі сесії Глобинської міської ради.

За звітний період було видано 912 довідок до різних інстанцій (районний центр зайнятості, управління праці та соціального захисту населення та ін.)

Було укладено 16 договорів оренди землі, 3 договорів особистого строкового сервітуту 4 додаткових угод, 4 угод про розірвання договору оренди, проекти яких готувалися відділом.

 Також підготовлено необхідні матеріали та проведено земельні торги у формі аукціону на 2 земельні ділянки:

  • м.Глобине, вул.Володимирівська, загальною площею 0,0587 га на суму 10 554,01 грн., що становить 5,1 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки;
  • м.Глобине, вул.Володимирівська, загальною площею 0,0826 га на суму 14 851,10 грн., що становить 5,1 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки;

В результаті продажу яких до бюджету розвитку Глобинської громади надійшли кошти на загальну суму 2 5405,11 грн.

 Проведено 40 комісійних виїздів по земельних питаннях (встановлення меж земельних ділянок, вирішення земельних спорів, обміри та ін.)  за 231 зверненням, в результаті чого надано письмові відповіді, роз’яснення та рекомендації, вирішено спірні питання.

Відповідно звернень громадян було складено 49 актів обстеження зелених насаджень (дерев), що підлягають видаленню на території Глобинської міської ради. По даних звернення підготовлено матеріали та проекти рішень до виконкому Глобинської міської ради, видані ордери.

Проведено роз’яснювальну роботу та надано, у рамках чинного законодавства, допомогу по оформленню земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства 244 громадянам, в т.ч. учасникам АТО.

Протягом року спеціалісти відділу брали участь у засіданні комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі Глобинської ради, сесії міської ради, засіданнях виконкому, апаратних нарадах,  та ін.

Було розроблено зміни до «Програми розвитку земельних відносин і охорони земель Глобинської міської ради на 2017-2021 роки» та відповідно подано на затвердження сесії. Дана програма дасть можливість здійснювати фінансування по розробці нормативної грошової оцінки населених пунктів Глобинської міської ради, проводити інвентаризацію земель та водних об’єктів та ін., що в подальшому дасть змогу збільшити надходження до місцевого бюджету.

Проведено паспортизацію водного об’єкта водосховище «Грабарківське» площею 90,4000 га в межах міста Глобине Глобинського району Полтавської області.

Розроблено проект землеустрою щодо встановлення меж міста Глобине, що дасть можливість упорядкувати адміністративно-територіальний поділ, вирішити питання забудови, раціонального використання земель населеного пункту, справедливого оподаткування, контролю за використанням та охороною земель.

Відділом проводилась підготовка матеріалів для здійснення реєстрації комунальної власності 434 земельних ділянок, які передані із державної у комунальну власність Глобинській міській раді головним управлінням держгеокадастру у Полтавській області на загальну площу 4805,15 га за межами населених пунктів Глобинської міської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень