A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ОГОЛОШЕННЯ

Дата: 28.05.2019 16:06
Кількість переглядів: 576

Фото без описуВідповідно до п.4.6. Положення про електронні петиції, затвердженого рішенням 41 сесії Глобинської міської ради 1 скликання від 15.11.2018 р. №1569 оголошую, що  електронна петиція «Про заборону продажу алкогольних напоїв у нічний час», зареєстрована 21.02.2019 року на офіційній сторінці Глобинської міської ради в мережі Інтернет була розглянута 23 травня 2019 року на засіданні постійної комісії з питань регламенту, забезпечення законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування Глобинської міської ради та не підтримана через невідповідність чинному законодавству.

Пунктом 441 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в України» передбачено, що виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішуються питання: «встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений час доби в межах території відповідної адміністративно-територіальної одиниці;».

Відповідно до ДСТУ 4281:2004 «Заклади ресторанного господарства Класифікація»  (чинний від 2004-07-01) до закладів ресторанного господарства віднесені наступні типи закладів: ресторан, ресторан-бар, кафе, кав'ярня, кафе-бар, кафе-пекарня,  чайний салон, кафетерій, закусочна, шинок, бар, нічний клуб, пивна зала, їдальня, буфет, фабрика-заготівельня,   фабрика-кухня, домова кухня.

В електронній петиції викладено пропозицію заборони «продажу міцних алкогольних напоїв та пива в нічний час доби, а саме з 23:00 до 07:00 в цілодобових магазинах, кафе, барах та ресторанах». Останні три заклади підпадають під поняття «заклади ресторанного господарства». Повноваженнями щодо заборони продажу в кафе, барах та ресторанах (як того вимагає автор електронної петиції, підтриманої в такому вигляді 100 підписами) міська рада чинним законодавством не наділена.

Тому прийняття міською радою рішення в редакції, запропонованій автором петиції і підтриманій відповідною кількістю голосів, суперечитиме вимогам п.441 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в України» і перевищуватиме законодавчо визначені повноваження міської ради.

Враховуючи вищевикладене,  електронна петиція «Про заборону алкогольних напоїв» не підтримана як така, що не відповідає чинному законодавству.

На виконання рекомендацій комісії та з метою запобігання зростанню алкогольної залежності серед населення,  особливо молоді, створення умов у населених пунктах громади щодо зменшення фактів порушення громадського порядку та скоєння злочинів, мною видане розпорядження №100/02-05-АГП від 23 травня 2019 року «Про підготовку проекту регуляторного акту-рішення Глобинської міської ради «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного),  алкогольних, слабоалкогольних напоїв та вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у нічний час на території населених пунктів Глобинської міської об’єднаної територіальної громади».

 

 

Глобинський міський голова                                                         С.В. Джусь


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень