A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вирішували спірні питання стратегічної екологічної оцінки проекту детального плану території ТОВ ТЗК «Інгулецька»

Дата: 27.12.2019 15:17
Кількість переглядів: 994

27 грудня 2019 року у залі засідань Глобинської міської ради відбулося засідання погоджувальної комісії з розгляду зауважень і пропозицій до звіту про стратегічну екологічну оцінку проекту «Детальний план території ТОВ «Транспортно-зернова компанія «Інгулецька»» по вулиці Володимирівській, 170, м. Глобине, Полтавської області».

 

У ході засідання заступник міського голови Олександр Артюшенко окреслив основні положення детального плану території, звіту про стратегічну екологічну оцінку та узагальнив коло питань, які були описані у колективному зверненні громадян та винесені на розгляд погоджувальної комісії.

Всі учасники заходу мали змогу ознайомитись із результатами попередніх замірів рівня пилу і шуму та зіставлень їх із гранично допустимими концентраціями та допустимими рівнями шуму відповідно, виконаних Глобинським районним відокремленим підрозділом лабораторних досліджень Державної установи «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

 

Під час заходу співзасновник ТОВ «ТЗК «Інгулецька»» Дмитро Басько надав детальну інформацію стосовно теперішньої роботи підприємства, вжитих заходів для зменшення рівня шуму та концентрації пилу в повітрі. Для зменшення рівня шуму при роботі пункту перевантаження зерна вжито наступні заходи: влаштовано частину шумозахисного екрана розташованого на огороджуючих територію плитах, шумозахисними панелями обшиті двигуни норії та периметр сушарки зерна, проведено роботу із працівниками підприємства задля запобігання шуму при відкриванні вагонів. Для зменшення концентрації пилу у повітрі виконано обшивку в’їздів до пункту навантаження зерна на вагони, влаштовано систему уловлення пилу у тому ж пункті навантаження та влаштовано штори у пункті вивантаження зерна із автотранспорту. Після затвердження детального плану території підприємством буде виконано цілий ряд заходів для зменшення впливів шуму і пилу на жителів прилеглих територій, зокрема це завершення будівництва шумозахисного екрана, улаштування засобів уловлення пилу у пункті вивантаження зерна та сушарці.

 

Також керівники підприємства наголосили на тому, що вони не залишаються осторонь проблем, які турбують місцевих жителів, а саме влаштували майданчик для збору твердих побутових відходів, утримують у належному стані прилеглу територію, готові допомагати у розчищенні прилеглої території від снігу та завжди готові до діалогу з громадськістю.

 

Представники громадськості звернули увагу керівництва підприємства на необхідності постійного контролю за станом показників рівня шуму та концентрації пилу у повітрі.

 

За підсумком роботи комісія врегулювала всі спірні питання стратегічної екологічної оцінки документа державного планування «Детальний план території ТОВ «Транспортно-зернова компанія «Інгулецька»» по вулиці Володимирівській, 170, м. Глобине, Полтавської області» та рекомендувала його до затвердження сесією Глобинської міської ради.

Фото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень