A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося засідання сесії Глобинської міської ради

Дата: 15.05.2020 14:32
Кількість переглядів: 774

14 травня 2020 року відбулося засідання сесії Глобинської міської ради, яке пройшло у приміщенні районного Будинку культури, що дало змогу депутатам та працівникам виконавчого комітету дотримуватись безпечної дистанції під час сесії.  Це вже вдруге обранці громади зібралися за період карантину для вирішення важливих питань життєдіяльності громади.

У ході засідання депутати внесли зміни до Переліку адміністративних послуг, що надаються через відділ «Центр надання адміністративних послу»  виконавчого комітету міської ради, затвердженого рішенням 24 сесії Глобинської міської ради І скликання від 20.09.2017 №871, а саме доповнили його двома адміністративними послугами, які раніше не були включені в перелік:

  • Рішення про надання дозволу на укладення договору оренди землі;
  • Надання копій рішень сесій міської ради.

Тож, відтепер Центр надання адміністративних послуг надаватиме 183 види послуг.

Окрім того затверджено рішення  про відтермінування відкриття пришкільних таборів влітку 2020 року до закінчення карантинних обмежень та  покращення епідемічної  ситуації.

З метою забезпечення недопущення автоматичного введення інформації, у тому числі підписання електронної петиції, без участі громадянина депутати внесли зміни до Положення про електронні петиції, затвердженого рішенням сорок першої сесії Глобинської міської ради І скликання від 15.11.2018 №1569. Таким чином, здійснивши перехід на нову платформу електронної демократії національного рівня. 

У ході сесії внесено зміни до  Програми національно-патріотичного виховання дітей і молоді Глобинської міської ради на 2017-2020 роки, до Положення про відділ культури, спорту, сім’ї та молоді виконавчого комітету Глобинської міської ради затвердженого рішенням сьомої сесії Глобинської міської ради І скликання від 14 квітня 2016 року №230, внесено доповнення до Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки на території Глобинської міської територіальної громади на 2016-2020 роки та прийнято рішення з низки інших питань порядку денного.

Зокрема, з метою створення умов для занять фізичною культурою і спортом на території Глобинської міської територіальної громади депутати затвердили рішення про створення комунального закладу «СПОРТ ГЛОБИНСЬКОЇ ГРОМАДИ». Заклад утримуватиметься за рахунок коштів міського бюджету, а відділ культури, спорту, сім’ї та молоді виконавчого комітету Глобинської міської ради здійснюватиме координацію фізкультурно-спортивної діяльності та організаційно-методичне забезпечення новоствореного закладу.

Обранці громади розглянули також низку земельних питань. Деякі з них викликали дискусії між депутатами та розділили думки. Серед таких були звернення учасників АТО - жителів м.Кременчука про можливість виділення їм земельних ділянок. У результаті обговорення окремі депутати висловлювали думку щодо необхідності першочергового забезпечення права на отримання земельних ділянок учасникам АТО – мешканцям громади, що не відповідає чинному законодавству. Тому думки розділилися і такі рішення не були прийняті.

Загалом у ході сесії розглянуто 161 питання.

Фото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень