A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Стихійні сміттєзвалища та шляхи боротьби з порушниками

Дата: 20.05.2020 16:35
Кількість переглядів: 5514

20 травня 2020 року в залі засідань міської ради відбулося засідання постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами на території Глобинської міської ради, яке провів заступник міського голови Олександр Артюшенко. На засідання комісії були запрошені і депутати, на тереторії округу яких зафіксовані місця стихійних сміттєзвалищ, аби порадитися та спільно напрацювати план заходів спрямованих на недопущення та попередження утворення несанкціонованих звалищ відходів в подальшому. На жаль, з поважних причин депутати не змогли взяти участь у засіданні, тому депутатський корпус представляла секретар міської ради Світлана Лазаренко.

 

Попередньо працівниками виконкому міської ради проведено обстеження місць несанкціонованого розміщення відходів на території міста Глобине та зафіксовано 8 місць несанкціонованого розміщення відходів, про що складено відповідний акт від 6 травня 2020 року.

 

«Орієнтовна площа зайнята відходами складає 636 кв.м.; орієнтовний об’єм відходів складає 809 куб.м. Виявлені відходи – це тверді побутові та будівельні відходи 4 класу небезпеки (мало небезпечні), мають ознаки довготривалого накопичення і відповідно встановити власника відходів немає можливості. Видалення із загальних відходів ресурс оцінних компонентів не є доцільним через довготривале складування і змішування із іншими відходами. Комісія пропонує прибрати відходи і вивезти для розміщення на санкціоноване звалище відходів поблизу м. Глобине» - про це доповів Олександр Салабай, провідний спеціаліст відділу розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою виконкому міської ради.

 

Як зазначив Олександр Артюшенко виконавчим комітетом Глобинської міської ради спільно з КП «Глобинське» проводиться значна організаційна робота щодо повного охоплення населення і установ міста послугою зі збору і вивезення твердих побутових відходів. Проте не всі мешканці міста, які проживають в приватних будинках, свідомо віднеслись до виконання своїх обов'язків. Лише 30% від загальної кількості домоволодінь уклали договори на вивезення відходів із визначеним виконавцем послуги – КП «Глобинське». Усі інші залишаються потенційними утворювачами місць несанкціонованого розміщення відходів.

 

Серед дієвих заходів попередження утворення несанкціонованих звалищ відходів члени комісії визначили наступні:

  • спільно з депутатами активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо правил поводження з відходами і необхідності укладення договорів на послугу з вивезення відходів;
  • притягнення до відповідальності порушників правил благоустрою, які утворюють такі звалища.

З цією метою МГФ з ОГП «Муніципальна міліція» доручено активізувати роботу з виявлення порушників, що незаконно поводяться з відходами з метою притягнення їх до адміністративної відповідальності.

Фото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень