A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звернення Глобинського міського голови Станіслава Джуся з нагоди проведення Днів сталої енергії в громаді

Дата: 19.06.2020 15:47
Кількість переглядів: 911

ЗемляЩорічні  Дні сталої енергії в рамках Угоди мерів, подібно як Європейський тиждень сталої енергії, задумані Європейською Комісією як засіб своєрідної кількаденної «мобілізації» мешканців, політиків, підприємців, представників громадських організацій, щоб усім разом замислитися над перспективами виробництва і споживання енергії в себе в місті, регіоні, країні та світі.

Мета Днів – це насамперед підвищення поінформованості місцевих громад стосовно сучасних способів ощадного й ефективного використання енергії та ширшого залучення відновлюваних джерел енергії в руслі загальноєвропейської політики протидії глобальній зміні клімату.

Враховуючи всю важливість проблеми глобального потепління і щорічну тенденцію зміни клімату в сторону погіршення екологічної ситуації Глобинська міська рада приєдналось до Угоди Мерів - ініціативи Європейської Комісії, яка має на меті об`єднати європейські місцеві органи влади в добровільне об`єднання задля спільної боротьби з глобальним потеплінням. 

Враховуючи рішення чергової двадцять другої сесії Глобинської міської ради сьомого скликання від 19 липня 2018 року «Про приєднання до європейської ініціативи «Угода мерів», міською радою було поставлено за мету скоротити  власні викиди СО2 щонайменше на 30% до 2030 року, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно-орієнтованої економіки та підвищенню якості життя. 

Одним із завдань стратегічного енергетичного документу- Плану дій сталого енергетичного розвитку і  клімату Глобинської об’єднаної територіальної громади до 2030 року, який виступає орієнтиром для планування енергетичної політики громади і виступає настановою для формування пріоритетів та заходів, орієнтованих на процеси енергозбереження, є проведення інформаційної роботи в галузі енергозбереження, зокрема – Днів сталої енергії. 

Завдання Днів сталої енергії - забезпечити перелом у свідомості масового споживача енергії та перетворити його на переконаного прихильника енергоощадності, енергоефективності та «зеленої» енергії. 

Звертаюся до  жителів Глобинської громади з проханням ощадливо використовувати усі види енергоресурсів, проводити термосанацію власних будівель, впроваджувати відновлювальні джерела енергії в своїх домогосподарствах, використовувати піші прогулянки або їздити на роботу екологічним видом транспорту – велосипедом.

Давайте всі разом, своїми маленькими заходами вирішимо питання зміни клімату і енергетики в нашій громаді, на цій території, де ми проживаємо!!!

Пам’ятаймо - перехід на екологічно чисту енергію потрібен і необхідний не в далекому майбутньому, а протягом одного покоління!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень