A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Про оплату праці у святкові та неробочі дні

Дата: 27.10.2020 11:37
Кількість переглядів: 404

Фото без описуРобота у святкові та неробочі дні компенсується відповідно до статей 72 та 107 Кодексу Законів про працю України за згодою сторін, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі у подвійному розмірі. Так,   години фактично відпрацьовані у святковий або неробочий день, оплачуються  працівникам, які одержують місячний оклад – у розмірі одинарної годинної або денної ставки понад оклад, якщо робота у святковий  і неробочий день проводилася в межах місячної норми робочого часу, і в розмірі подвійної годинної або денної ставки понад оклад, якщо робота проводилася понад місячну норму.

         У зазначеному розмірі оплачуються години,  фактично відпрацьовані у святковий і неробочий день. На бажання працівника, який працював у святковий і неробочий день йому може бути надано інший день відпочинку.

         Слід пам’ятати, що робота у вихідні дні забороняється, крім виняткових випадків, передбачених статтею 71 Кодексу Законів про працю України. При цьому для проведення таких робіт необхідно дозвіл виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) та відповідний наказ (розпорядження) роботодавця – власника або уповноваженого ним органу. На безперервно діючих підприємствах, в установах і організаціях вихідні надаються в інші дні тижня за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) згідно з графіком змінності.

         Таким чином, працівникові, який залучався до роботи у святковий чи не робочий день, але цей день для нього був робочим згідно з графіком виходу на роботу, оплата проводиться в розмірі одинарної годинної або денної ставки понад оклад.

Повідомляю, що у випадку порушень вимог законів України щодо виплати заробітної плати працівник,  має право звернутися до державних контролюючих чи правоохоронних органів із заявами чи повідомлення про факти порушень. Працівники, що працюють по найму на території Глобинської громади за отриманням правових консультацій, захисту порушених їх трудових прав    можуть звернутися  до   інспектора праці відділу соціального забезпечення виконавчого комітету Глобинської міської ради  особисто або  письмово за адресою: вул. Центральна, 285, м. Глобине, Полтавської області, виконавчий комітет Глобинської міської ради;  зателефонувавши за номерами (05365)   2-52-19  або з відповідним повідомленням  на електронну  адресу: globino.mr@globyne-rada.gov.ua

 

Інспектор праці відділу соціального забезпечення

виконавчого комітету Глобинської міської ради                  О.В.Логвин

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень