A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

До 20 відсотків економії електроенергії отримають заклади освіти громади при приготуванні їжі на нових конфорках

Дата: 04.01.2021 15:16
Кількість переглядів: 527

Фото без описуДругий рік поспіль в громаді впроваджуються заходи, покликані забезпечити ефективне використання енергоресурсів на об’єктах комунальної власності Глобинської міської об’єднаної територіальної громади, що в свою чергу надає можливість скоротити бюджетні витрат на їх придбання та підвищити культуру енергоспоживання.

 

Для цього щороку розробляється і затверджується рішенням сесії міської ради Програма «Енергоефективність та енергозбереження на об’єктах комунальної власності Глобинської міської об’єднаної територіальної громади». ( На 2020 рік така Програма була затверджена 58 сесією міської ради рішенням № 311 від 19.03.2020 року).

 

Одним з заходів Програми на 2020 рік був захід по заміні чавунних конфорок на енергозберігаючі в декількох школах та дитячих садках громади. Зокрема, такі заходи планувалося здійснити в Глобинській Гімназії №1, Глобинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №5, в Глобинських ДНЗ №1 та №4.

 

В грудні 2020 року спеціалісти ТОВ «Енергосервісна компанія України» (директор- Артем Циганов) провели роботи по заміні в 4 харчоблоках закладів освіти громади старих (більшість з яких була непрацюючою) чавунних конфорок на нові енергозберігаючі. Одночасно здійснено і налагодження їх роботи, проведено відповідний інструктаж працівників харчоблоків.

 

Ці конфорки набагато швидше нагріваються і економніші в роботі, що може зменшити витрату електричної енергії на приготування їжі майже на 20 відсотків.

 

Крім того, після ремонту та налагодження іншого обладнання в більшості закладів з’явилася можливість використовувати режим підігріву готової продукції. Тепер діти, які харчуються в останню чергу, споживають теплу їжу і дуже цим задоволені.

 

Це був останній з заходів, передбачених Програмою «Енергоефективність та енергозбереження на об’єктах комунальної власності Глобинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік», яка успішно завершена.

 

Попереду – розробка такої ж Програми на 2021 рік. Для цього найближчим часом буде вивчено енергетичний стан об’єктів комунальної власності, що додалися після розширення території громади, і визначено пріоритети з врахуванням фінансових можливостей бюджету громади.

 

Відділ соціально-економічного розвитку,

інвестицій та енергоменеджменту виконавчого комітету

 

 

Такий вигляд мало обладнання до ремонту

Фото без опису

Фото без опису

 

Ремонтні та налагоджувальні роботи

Фото без описуФото без опису

 

А такий вигляд має встановлене і налаштоване обладнання

Фото без опису

Фото без опису

 

Інструктаж персоналуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень