A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

БЕРЕЖІТЬ СВОЄ ЖИТТЯ. Дотримуйтесь правил поведінки на льоду!

Дата: 14.01.2021 17:06
Кількість переглядів: 493

Шановні мешканці району! Глобинський РС ГУДСНС України в Полтавській області звертається до Вас із суворим попередженням щодо недопущення загибелі дорослих та дітей на льоду. Причина трагедій тільки одна – це елементарне порушення правил поведінки на льоду та нехтування цими правилами.

 

За умов тонкої криги вихід на водойми категорично заборонено! Крига не міцна біля стоку води,поблизу кущів та очерету  і там , де діють джерела. Для одного пішохода безпечним вважаєьтся прозора крига зеленкуватого відтінку, завтовшки не менше 7 сантиметрів. Масова пішоходна переправа може бути влаштована за товщини криги не менше 15 сантиметрів.

 

Ніякому разі не перевіряйте міцність криги ударом ноги! Катайтеся на ковзанах лише у добре перевірених та обладнаних для цього місцях.

 

Якщо крига почала тріщати – негайно повертайтесь, не біжіть а відходьте без поспіху, не відриваючи підошов від поверхні криги (немов на лижах).

 

Особливо суворе дотримання правил поведінки вимагає підлідна ловля риби:

  • Не пробивайте поруч багато лунок;
  • Не збирайтеся великими групами на одному місці;   
  • Не рибальте поблизу вимоїн та занадто далеко від берега;
  • Завжди майте під рукою міцну мотузку до 20 метрів завдовжки, дошку чи велику гілку, ніж або хоча б великі цвяхи (не менше 150мм).

Переллічені засоби можуть допомогти вам або іншому потерпілому вибратися з води на лід та врятуватися.

 

Тож звертаємося ще раз до всіх громадян району: пам”ятайте вирушати на водойми поодинці небезпечно. Батьки не відпускайте дітей гуляти на лід без догляду дорослих.

        



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень