A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ВІДБУЛАСЯ ТРЕТЯ ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ ГЛОБИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ

Дата: 18.01.2021 17:43
Кількість переглядів: 801

15 січня 2021 року відбулося пленарне засідання 3-ї (позачергової) сесії Глобинської міської ради VIII скликання. До порядку денного увійшло 106 питань, з них 71 – питання земельних відносин.

Першим депутати розглянули питання врегулювання тарифоутворення в галузі газопостачання, яке наразі викликало значне соціальне напруження не тільки у громаді, а й по всій країні.  Тож, з метою захисту економічних інтересів населення Глобинської громади та вирішення ситуації, пов’язаної з недосконалістю процедур тарифоутворення в галузі газопостачання та механізму нарахування плати за послуги розподілу природнього газу, що надається АТ «Полтавагаз», депутати міської ради ініціювали звернення до  Президента України, Голови Верховної ради,  Прем’єр-міністра України, НКРЕКП, Народного депутата України Олексія Мовчана. Обранці звернулися з проханням вжити дієвих заходів щодо врегулювання проблемної ситуації, а саме забезпечення зниження тарифів на послуги постачання і розподілу природнього газу, що використовується для потреб населення, та ініціювати внесення відповідних змін до чинного законодавства в частині забезпечення прозорого, економічно обґрунтованого та соціально справедливого механізму формування тарифів, а також унеможливлення вчинення тиску на споживачів під час вибору газопостачальної організації та інші вимоги.

Одночасно, з метою врегулювання питання щодо провадження господарської діяльності з розподілу природного газу в межах території Глобинської ОТГ депутати звернулися до Голови правління ПрАТ «Кременчукгаз» Оксененка Б.В. з проханням розглянути можливість провадження господарської діяльності з розподілу природного газу в межах території Глобинської ОТГ організацією ПрАТ «Кременчукгаз». Депутат міської ради Сергій Копанішин, який доповідав з даного питання, зазначив, що на даний час АТ ''Кременчукгаз'' має один з найнижчих тарифів з транспортування газу - 0,46 грн з ПДВ, тоді як АТ «Полтавагаз» - 2,07 грн/м³.

У ході сесії депутати міської ради внесли зміни  і доповнення до  бюджету Глобинської міської територіальної громади на 2021 рік, до Програми соціального захисту населення Глобинської міської ради на 2021-2025 роки, прийняли рішення про упорядкування структури апарату Глобинської міської ради та її виконавчого комітету та щодо встановлення Глобинському міському голові розміру надбавки за високі досягнення в праці у розмірі 30% та розміру премії – 20% від посадового окладу, з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування та надбавки за вислугу років. Серед інших рішень, ухвалених на засіданні, були, здебільшого, питання, що стосувалися прийняття майна новоприєднаних сільських рад та передачею його на баланс відповідних структурних підрозділів виконавчого комітету Глобинської міської ради. Значну частку прийнятих у ході пленарного засідання рішень склали питання земельних відносин.

По закінченню сесії, після короткої перерви, депутати продовжили працювати на спільному засіданні постійних комісій, ініційованому міським головою, на якому розглянули кандидатури для затвердження на посади старост Глобинської міської територіальної громади.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень