A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Питання затвердження старост – на порядку денному спільного засідання постійних комісій

Дата: 19.01.2021 14:39
Кількість переглядів: 718

День 15 січня 2021 року виявився досить плідним для депутатів Глобинської громади, адже цього дня відразу після пленарного засідання третьої позачергової сесії депутати зібралися на спільне засідання постійних комісій, яке пройшло у залі засідань Глобинської районної державної адміністрації. На засідання прийшло чимало жителів громади, адже питання, яке розглядалося цього дня, хвилює чи не всіх мешканців сільських населених пунктів громади.

Відповідно до внесених змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», старости за пропозицією міського голови затверджуються відповідною радою. У зв’язку з цим, сільські жителі стурбовані, аби була врахована громадська думка при затвердженні старост, як представників інтересів мешканців відповідних населених пунктів у міській раді та її виконавчих органах.

Хоча на порядку денному спільного засідання розглядалося лише одне питання «Про затвердження на посади старост Глобинської міської територіальної громади», засідання тривало близько 3 годин.

На розгляд спільного засідання комісій міським головою внесено 16 кандидатур старост. Члени комісій мали змогу поставити питання кандидатам, аби пересвідчитись у їхній професійності. Жителі, які прибули на засідання, теж мали слово на підтримку своїх кандидатів. Бурхливі обговорення, різні думки і питання звучали цього дня в залі. Зокрема, обговорювалося питання щодо можливості внесення альтернативних кандидатур.

У ході спільного засідання розглянуто кандидатури на посади старост, запропонованих міським головою. Відповідний проєкт рішення буде внесено міським головою для розгляду на пленарне засідання чергової сесії.  Голова спільного засідання постійних комісій міської ради Інна Авраменко наголосила, що у всіх депутатів буде час обдумати пропозиції, обговорити у фракціях та почути думку жителів громади, аби визначитися і на сесії прийняти виважене рішення.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень