A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Соціальний захист чорнобильців – в центрі уваги

Дата: 19.02.2021 14:37
Кількість переглядів: 1132

Відділом соціального забезпечення виконавчого комітету Глобинської міської ради постійно приділяється належна увага соціальному захисту учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Одним з таких напрямків є безоплатне забезпеченням ліками за рецептами лікарів та безоплатне зубопротезування громадян, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

 

З 1 січня 2021 року організація забезпечення цієї соціальної пільги за рахунок субвенцій з обласних  бюджетів передана до органів місцевої влади. З цією метою  Глобинською міською радою за погодженням з Глобинською районною організацією «Союз Чорнобиль України»  укладено договір з ТОВ «СВ Медікал» на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (відшкодування витрат за відпущені лікарські засоби). Вказаний аптечний заклад знаходиться на території Глобинського міського ринку за адресом вул. Центральна, 226в.

 

Одночасно погоджено і надання  безоплатних послуг  із зубопротезування із ФОП Лісовин В.Г. /м. Глобине, тупик Лікарняний, 1-В/.

 

Право на пільгове медичне забезпечення мають особи, які   віднесені до 1, 2  категорії  у відповідності до Закону України ,,Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, постанов КМУ: від 17.08.1998 року №1303 ,,Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» із змінами та доповненнями, постанови КМУ від 17.10.2008 року № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення» із змінами та доповненнями, постанови КМУ від 02.07.2014 року №240 “Питання декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби” із змінами та доповненнями.

Відпуск ліків у зазначеному аптечному закладі буде відпускатися   за безоплатними рецептами лікарів, оформленими згідно з Правилами виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення затвердженими Наказом МОЗ України від 19.07.2005р.№360.

 

Крім цього право на безоплатний відпуск ліків та безоплатне протезування можуть мати і особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та віднесені до 3 категорії і діти  постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи при пред’явленні довідки щодо права на отримання  соціальної пільги, виданої відділом з питань призначення та виплат соціальної допомоги та наданні інших видів соціальної підтримки населенню №2 Управління соціального захисту населення Кременчуцької РДА (м. Глобине, вул. Центральна, 283)  за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

 

Начальник відділу соціального забезпечення

виконавчого комітету Глобинської міської ради                          Людмила Норенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень