A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ПОСПІШИ НА ВАКЦИНАЦІЮ!

Дата: 26.07.2021 15:33
Кількість переглядів: 361

До уваги керівників підприємств, установ, організацій та фізичних-осіб підприємців, які використовують працю найманих працівників! Організовані колективи, що мають у своєму штаті понад 50 людей, охочих вакцинуватися, можуть записати їх у чергу на щеплення проти COVID-19. Для проведення щеплення керівництву колективу потрібно заздалегідь скласти поіменні списки охочих вакцинуватися працівників. Залишити заявку на виїзд мобільної бригади по вакцинації до колективу можна за номером 050 211 51 74.

Щеплення організованих колективів відбуватиметься лише за наявності достатньої кількості вакцини та відповідно до етапів вакцинації. Дата приїзду мобільної бригади залежатиме від графіка постачання вакцини. Після отримання заявки, коли підійде час вакцинації колективу, координатор із вакцинації зателефонує відповідальній особі та повідомить усю необхідну інформацію для підготовки та проведення щеплень.

 

Одночасно інформуємо, що станом на 26.07.2021 року жителів громади щеплюють вакциною CoronaVacPfizer, Moderna та AstraZeneca.

CoronaVac

Довідково:

Вакцину СoronaVac створила китайська фармацевтична компанія Sinovac спільно з біомедичним дослідницьким інститутом Butantan у Бразилії та індонезійською компанією Biofarma. СoronaVac — це цільновірусна інактивована вакцина, яка містить у своєму складі неактивний, “вбитий” вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет. Вакцина CoronaVac – одна з вакцин, рекомендованих Державним експертним центром під зобов’язання для екстреного застосування. 

Pfizer

Довідково:

Вакцину BNT162b2 створила німецька фармацевтична компанія BioNtech спільно з американським фармацевтичним гігантом Pfizer. Її створили на основі рибонуклеїнових (РНК) кислот, така технологія вперше отримала дозвіл на використання. Розробники вакцини визначили, що її ефективність становить 95% через 28 днів після введення першої дози. Однак під час дослідження помітили, що ефективність вакцини у людей, старших за 65 років, знижується до 94%. Зважаючи на високу ефективність американсько-німецької вакцини, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) схвалила препарат Pfizer/BioNtech для екстреного використання першим у світі.

Moderna

Довідково:

Moderna — це мРНК-вакцина, розроблена американською компанією Moderna. Має кодову назву mRNA-1273 та торговельну назву Spikevax. Схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Як і вакцину Pfizer/BioNtech, препарат Moderna створили на основі рибонуклеїнових кислот, обидві вакцини містять матричну РНК і дуже схожі між собою. Опинившись в організмі, матрична РНК потрапляє в клітину і починає синтезувати патогенно-специфічні антигени, які викликають імунну реакцію. Необхідні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Ефективність вакцини становить 94.1%.

AstraZeneca

Довідково:

AstraZeneca (Covishield) – це вакцина на платформі вірусного вектору без здатності до реплікації, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Дану вакцину для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. Вакцина, яка вироблена за ліцензією в Індії, має назву Covishield. У вакцині AstraZeneca використовується безпечний для людини вірус, який переносить елементи вірусу SARS-CoV-2. Так вакцина змушує організм виробити імунітет, водночас не даючи хворобі розвиватися.

 

Щеплення від COVID-19 – єдиний ефективний спосіб захистити населення і зменшити захворюваність.  

Лише збільшивши кількість вакцинованих, ми можемо запобігти 4 хвилі COVID-19!

 

 


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень