A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Cтворення консультативної служби на території громади - можливість отримати комплексну, якісну та доступну допомогу тим, хто її потребує

Дата: 10.08.2021 22:21
Кількість переглядів: 667

9 серпня у приміщенні Полтавської обласної державної адміністрації міський голова Станіслав Джусь взяв участь у  онлайн-нараді щодо розбудови мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від насильства. Нараду провели Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Перша леді Олена Зеленська.

Проблема насильства на сьогодні актуальна і серйозна,тому їй приділяється значна увага на найвищому державному рівні. На розбудову мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі в держбюджеті на 2021 рік передбачено 274 млн грн.

У Глобинській громаді питання запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі теж перебуває на постійному контролі. З метою координації дій та контролю щодо виконання заходів у зазначені сфері розпорядженням міського голови від 13.04.2021р. №184/02-05-АГП утворена Координаційна рада з гендерних питань, проблем сім’ї, запобіганню насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми виконавчого комітету Глобинської міської ради. Уповноваженою особою-координатором у сфері запобігання і протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі визначено заступника міського голови Інну Авраменко,  відділ соціального захисту та охорони здоров’я відповідає за здійснення та організацію заходів у вказаній сфері.

Очільник громади Станіслав Джусь зазначив: «Питання створення консультативної служби на території громади є особливо актуальне, оскільки діяльність даної служби надасть можливість мешканцям громади отримати якісну та доступну допомогу. Адже, маючи таку службу, кожен, хто потребує соціально-психологічної допомоги та належної уваги, зможе її отримати. Тож, державна допомога у формі державної субвенції на створення спеціалізованих служб у громадах є надважливою. І ми прикладемо максимум зусиль, аби реалізувати цей проєкт».

Полтавській області виділено субвенцію понад 8,2 млн грн на створення 7 спеціалізованих служб – 2 денних центрів соціально-психологічної допомоги Пирятинській та Котелевській ТГ та 5 спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування осіб у Глобинській, Решетилівській, Миргородській, Семенівській, Щербанівській територіальних громадах.

Варто зазначити, що рішенням виконавчого комітету 04.06.2021 №115 «Про спеціалізовану службу первинного соціально-психологічного консультування осіб, що постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі» при Комунальній установі «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» вже створено відповідну службу. Здійснюватимуть роботу в консультативній службі працівники комунальної установи: психолог, фахівці із соціальної роботи, які мають відповідну кваліфікацію у сфері соціальної роботи, педагогіки, психології, права. Спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування осіб створена для надання разових та періодичних консультацій постраждалим особам щодо заходів реагування на випадки насильства, сприяння ефективному розв’язанню проблем самою постраждалою особою (за допомогою фахівців соціальних служб), направлення її у разі потреби до відповідних суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству, надання первинної психологічної підтримки та інформування щодо можливостей інших суб’єктів.

На сьогодні вже внесено зміни до міського бюджету на суму державної субвенції 187 903 грн. та оприлюднено зміни до річного плану закупівель на веб-порталі уповноваженого органу з питань закупівель. Закінчення тендерних процедур планується у вересні. За кошти субвенції планується провести ремонт кімнати, де буде розміщена консультативна служба, придбати необхідні меблі, техніку, матеріали та обладнання для роботи спеціалістів служби.

Фото без описуФото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень