A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

МОБІЛЬНА БРИГАДА СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ ОСОБАМ, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА ТА/АБО НАСИЛЬСТВА ЗА ОЗНАКОЮ СТАТІ ПРОДОВЖУЄ СВОЮ РОБОТУ

Дата: 16.08.2021 10:02
Кількість переглядів: 347

На сьогодні проблема насильства в сім’ї є надзвичайно актуальною в суспільстві. Домашнє насильство застосовується одним членом сім’ї щодо іншого, тим самим порушуючи конституційні права та свободи останнього. Така девіантна поведінка значно підриває суспільні відносини, знецінює поняття інституту сім’ї та потребує особливої уваги зі сторони спеціалістів щодо попередження та профілактики цих явищ.

Одним із пріоритетних напрямків роботи Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» є профілактика вчинення домашнього насильства.

13 серпня 2021 року здійснено плановий виїзд мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Відповідну роботу проведено на території Петрівського старостинського округу.

Метою виїзду було проведення профілактичної,  інформаційно-просвітницької діяльності. У ході проведеної роботи серед місцевих жителів  було розповсюджено інформаційні матеріали щодо форм, проявів та наслідків насильства, формування нетерпимого ставлення громадян до цих явищ, а також щодо заходів у сфері запобігання та протидії насильству.

Домашнє насильство є одною з найгостріших соціальних проблем, від якої страждають як жінки, так і чоловіки. Найбільш вразливими є жінки та діти. У групі підвищеного ризику потрапляння у ситуацію насильства знаходяться особи з інвалідністю, похилого віку, внутрішньо переміщені особи, жінки з сільської місцевості. Щороку майже 2 мільйони українок потерпають від домашнього насильства. За сумною статистикою – це кожна четверта сім’я в Україні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень