A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Свято фізичної культури та спорту у Глобинській громаді

Дата: 13.09.2021 13:58
Кількість переглядів: 1013

Глобине - активне, спортивне та підтримує здоровий спосіб життя. Це довели всі учасники масового святкування, яке пройшло у суботу 11 вересня у центрі міста.

Цього спортивного ранку на площі І.Глоби зібралася дружна Глобинська родина, аби разом відзначити  День фізичної культури та спорту, зарядитися позитивом та енергією, зміцнити здоров’я; розвинути силу, спритність, швидкість, фізичні вміння та навички, а головне популяризувати любов до фізкультури та спорту у громаді.

Ведучі свята Віталій Мазур та Марія Ковтун запросили всіх учасників  розпочати свято так, як повинен починатися кожен ранок, а саме  веселою руханкою «Не лінуйся - рухайся», яку провела неперевершений фітнес-тренер Юлія Кручененко. Гості свята  гучними оплесками дякували Юлії за ті позитивні емоції, якими зарядилися під час руханки.

Яскравий і непосидючий танцювальний колектив «Флорес» (керівник Віра Дударь) запалювали глядачів драйвовими танцями.

З вітальними словами очільник громади Станіслав Джусь звернувся до всіх присутніх. Дякував усім: і школярам, і педагогам і працівникам державних установ та організацій, підприємствам і жителям міста, які відгукнулися на ініціативу, проявили активність і долучилися цього дня до відзначення свята сили, краси, здоров’я та гармонії. Станіслав Джусь бажав учасникам наснаги, сили, бадьорого настрою та впевненості у своїх силах.

Водночас керівник громади виконав почесну місію, вручив грамоти Глобинського міського голови за особистий внесок у популяризацію фізичної культури та спорту в Глобинській громаді, всебічне виховання молоді та з нагоди Дня фізичної культури та спорту тим, хто стояли у витоків розвитку фізичної культури і спорту в нашій громаді, сприяли гармонійному розвитку дітей та виховували любов до занять спортом. А це: СЬОМІК МИКОЛА, ПІКУЛЬ ВОЛОДИМИР, ЧИНАКАЛ СЕРГІЙ, НОВИЦЬКИЙ ОЛЕКСАНДР, СИРОВАТЕНЬ ОЛЕКСАНДР, БОТНАРУ ВІКТОР, СУХОВІЄНКО ВІТАЛІЙ, ГЛУПАЧЕНКО МИКОЛА, БІЛАШ ВАСИЛЬ.

На святі спорту кожен мав змогу проявити себе. Упродовж свята працювала локація із шахматами і шашками, армреслінг, локація з аніматорами, яка розпочала свою роботу після першого забігу наймолодших учасників. Тому всі, хто бажав випробувати свої сили у тому чи іншому виді спорту, мали чудову нагоду це зробити.

На майданчику зі штучним покриттям на території Глобинського ліцею №1 ім. В. Курченка відбулися фінальні зустрічі відкритого чемпіонату громади з міні-футболу. За результатами ігор визначено переможців чемпіонату:

І місце – команда «Арніка»

ІІ місце – Команда «Кордубанове»

ІІІ місце – команда «Нібулон»

Кращим гравцем турніру визнано Євгенія Ларченка, кращим бомбардиром – Олександра Сєріка, а нагороду «кращий воротар»  отримав Микола Курченко.

А тим часом біля памятника засновнику міста Івану Глобі стартував забіг, який цього дня проводився за різними віковими категоріями.

Першими бігли діти до 10 років – 75 учасників, дистанція 50 м. Другими побігли підлітки від 11 до14 років – 67 учасників, дистанція 100 м. Третій же забіг був відкритий, для всіх бажаючих, дистанція 800 м. У ньому взяло участь близько 45 любителів спорту. А головним правилом забігу, яке оголосили організатори, було взяти  участь і отримати задоволення.

На участь у естафеті зареєструвалося 13 команд по 5 учасників кожна, щоб поборотися за головний приз та перше місце. Серед учасників естафети команди підприємств міста: «Арніка», «Нібулон», «Глобино»; команди з Пирогів, Опришок, Кордубанового, Федорівки, Великих Кринок, дві команди Глобинського ліцею №5, команда відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради, дві команди Глобинської міської ради. Упродовж масових спортивних заходів працювали волонтери, у них можна було отримати воду та все необхідне.

Командна естафета розпочалася від пам’ятника «Вічної Слави». Кожен учасник мав пробігти свій відрізок шляху з естафетною паличкою в руках та  передати наступному члену команди, і так до фінішу. Вболівальники гучно підтримували свої команди протягом всього забігу.

Гостей свята розважали та створювали святкову атмосферу талановиті артисти Вікторія Горчакова, Надія Ракович, Софія Потоцька та Діана Лазоренко.

По завершенню естафети всі переможці отримали свої нагороди.

Перемогу у естафеті здобула команда Глобинський ліцей №5, друге місце – команда Пирогівського старостату, третє місце – Великокринківський ліцей.

У номінаціях забігу для підлітків 11-14 років нагороджено:

«Майбутній чемпіон» - Данило Грошев;

«Невловимий» - Данило Віннiк;

«Енерджайзер» - Максим Батрак та Марія Тютюнник;

«За волю до перемоги» - Іван Кулініч.

У номінаціях забігу для всіх бажаючих від 15 років і старше нагороди отримали:

«Сильний духом» - Іван Бутко та Вікторія Дида;

«Найстарший учасник» - Вікторія Савченко;

«Легенда спорту» - Андрій Череп.

У номінації «Краща спортивна сімя» нагороджено родину Гаджеги, а «Супер родиною» визначено родину Супрунових.

Та насправді, на святі спорту всі були переможцями, оскільки всі отримали незабутні враження та емоції від тієї енергії, якою було сповнене свято. Тож, вітаємо всіх учасників свята, найкращих, найспритніших спортсменів нашої громади. Безмежно дякуємо усім, хто прийняв участь в марафоні. Бажаємо здоров’я, щастя і добра. Нехай кожного дня вас сповнюють такі ж позитивні емоції, які панували на цьому святі.

Особливі слова вдячності адресуємо підприємствам-учасникам забігу, за те, що не зважаючи на «гарячу пору» збору врожаїв, на ваш щільний робочий графік, ви знаходите час і долучаєтесь до ініціатив міста.  Ви є прикладом для інших і гордістю громади, дружні, веселі, цілеспрямовані. Сподіваємось і надалі на співпрацю і взаємопідтримку задля розвитку і розбудови рідного краю.

Дякуємо учасникам, нашим спонсорам ФГ "Агросвіт-СВ" та мережі супермаркетів "Маркетопт" і артистам, за чудове спортивне свято, яке ми зробили разом! Сподіваємось, що воно ввійде в традицію святкування в нашій громаді.

Увечері святкування продовжилися виступом Глобинських гуртів та святковою дискотекою.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень