A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вчитися ніколи не пізно

Дата: 03.11.2021 15:36
Кількість переглядів: 994

Охочих до знань та освоєння нових навичок людей поважного віку  зібрав сьогодні «Університет третього віку», цього разу, у селі Пироги. Відтепер щотижня, у адміністративному приміщенні Пирогівського старостинського округу будуть  проходити заняття для осіб похилого віку.

Перш ніж розпочати роботу, заступник міського голови Інна Авраменко привітала студентів з початком навчання. Зазначила, що така ініціатива комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» відразу знайшла підтримку серед керівництва громади та депутатського корпусу, адже послуга створена для збереження активної життєвої позиції людей похилого віку.

Наш університет для тих, кого старість вдома не застане. А сьогоднішня зустріч в с. Пироги – це перша наша  спроба працювати у форматі виїзного університету. І вже зовсім скоро буде наступна – у с. Манжелія. Якщо буде запит, то будемо продумувати організацію надання такої послуги і в інших старостинських округах. Бо головне, щоб тут займались якнайбільше жителів громади поважного віку – опановували комп’ютерну грамотність, знайомились зі змінами в законодавстві  щодо призначення та перерахунку пенсій, житлових субсидій, державних допомог, пільг, вивчали медіаграмонітнісь та здобували всі ті знання і навички, які допоможуть вам бути впевненими у собі, мати насичене життя та «йти в ногу із часом», - зазначила заступник міського голови Інна Авраменко.

Староста села Тамара Кір’ян приєдналась до вітань та відмітила актуальність та доцільність такої послуги населенню, адже отриманні знання допоможуть і дозволять отримувати різноманітні державні послуги онлайн, швидко та безпечно використовувати ті можливості, які надають інформаційні технології у сучасному інформаційному просторі.  

На першому занятті, яке провела завідувач відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування Валентина БЕРЕГОВЕНКО, відбулось знайомство. Валентина Іванівна зупинилась на організаційних питаннях роботи університету та ознайомила із переліком наявних факультетів. У ході зустрічі студенти окреслили свої очікування від навчання. І це було дуже важливим моментом. Оскільки  навчальна програма вибудовується  у відповідності до потреб та інтересів студентів, та передбачає цікаві та змістовні лекції і практичні роботи з відповідними фахівцями. 

Зокрема, Валентина Береговенко повідомила, що навчатимуться студенти поважного віку щосереди, навчання повністю безкоштовне, а двері Університету відкриті для всіх бажаючих осіб похилого віку. Тож закликала присутніх ділитися отриманою інформацію з друзями, сусідами, знайомими та запрошувати їх долучатись до цікавого і корисного навчання.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень