A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Наша землячка Аліна Акобія – чемпіонка світу U23

Дата: 08.11.2021 16:47
Кількість переглядів: 395

Уродженка с.Горби (зараз Градизька ТГ), талановита спортсменка Аліна Акобія продовжує впевнено підійматися на вершини спортивних п'єдесталів.  Українська борчиня, вперше в історії, здобула "золото" для збірної України на чемпіонаті світу з вільної боротьби у Белграді серед спортсменів до 23-х років у ваговій категорії 57 кг.

Фото без опису

На сайті управління культури і спорту Київської обласної державної адміністрації повідомляється, що на шляху до фіналу Аліна Акобія впевнено виграла абсолютно всі сутички. В кваліфікаційному раунді змагань наша землячка достроково на туше перемогла борчиню з Канади з рахунком 4:0. У чвертьфіналі, так само достроково на туше, здобула перемогу над спортсменкою з Індії з рахунком 6:0. У півфінальній сутичці з результатом на табло 10:0 Акобія здолала суперницю з Норвегії, тим самим забезпечивши собі вихід у фінал та місце на п’єдесталі пошани.

Фото без описуУ золотій сутичці суперницею Аліни стала непоступлива росіянка Крістіна Міхнєва. Вже з перших секунд було видно величезне бажання українки стати чемпіонкою світу. Грушина першою розмочила нулі на табло, але суперниця швидко зрівняла до 1:1. Однак Акобії вдалось витерпіти та протягом усього поєдинку тримати суперницю у напрузі. Аліна дотиснула росіянку та принесла Україні перше "золото" змагань. Український гімн вперше пролунав на сербській землі.

Фото без опису(ФОТО – управління  фізичної культури та спорту КОДА)

Нагадаємо, що першим тренером і наставником чемпіонки світу, був тренер Глобинської РК ДЮСШ Геннадій Тарасенко. Саме у Глобинській спортивній школі відома українська борчиня Аліна Акобія почала здобувати ті ази спортивної майстерності, які допомогли їй в подальшому визначитися,  як у життєвому шляху, так і прокласти нелегкий шлях до визнання  та  перемог.

А Геннадій Тарасенко й надалі продовжує виховувати майбутніх чемпіонів. Його вихованці й сьогодні гідно представляють Глобинську громаду на змаганнях різних рівнів та мають значні успіхи і спортивні досягнення.

Так, нещодавно, відбувся чемпіонат Полтавської області з вільної боротьби серед дітей 2008-2009 років народження. Команду Глобинської громади представляли п’ятеро вихованців заслуженого тренера України Геннадія Тарасенка. Юні спортсмени у своїх вагових категоріях здобули:

два перші місця: Назар Хаджив, Марія Курлакова;

два третіх місця: Назар Гора, Анна Покотило.

Фото без опису

Щиро вітаємо нашу землячку Аліну Акобію-Грушину з перемогою світового масштабу! Радіємо її успіхам та бажаємо успішного підкорення нових спортивних вершин! А тренеру Геннадію Тарасенку та його юним вихованцям бажаємо наснаги, подальших перемог та високих досягнень в спорті!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень