A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Полтавщина розпочала ревакцинацію бустерною дозою

Дата: 04.01.2022 13:31
Кількість переглядів: 434

Полтавщина розпочала ревакцинацію бустерною дозою. Бустерна доза — це доза, яку вводять, щоб посилити ефективність вакцини. Її вже отримали 215 медиків області. Щепитися бустерною дозою також можуть і працівники інтернатних установ. Про це 30 грудня розповів у своєму телеграм-каналі т.в.о. голови Полтавської ОДА  Дмитро Лунін.

Крім бустерної дози, передбачається щеплення й додатковою дозою. В Міністерстві охорони здоров?я пояснили, що бустерна доза вакцини проти коронавірусу потрібна для посилення її ефективності, а «додаткова» — для більшого убезпечення важкохворих.

«Люди з ослабленим імунітетом, які мають тяжкі хвороби, можуть вакцинуватися також «додатковою» дозою. Для цього їм необхідно звернутися до свого сімейного лікаря.  Бустерну дозу вводять через 6 місяців після другої дози, а «додаткова» для людей з ослабленим імунітетом передбачена на 28-й день після основного курсу щеплень»,  - зазначив Дмитро Лунін.

Людей з ослабленим імунітетом,  які  потребують «додаткової» дози щеплення, щеплюватимуть тією ж вакциною, якою робили дві попередні дози. У МОЗ обіцяють, що незабаром третя доза буде відображатися у ковід-сертифікатах, дію яких продовжать. Для людей з ослабленим імунітетом третя доза не продовжить дію ковід-сертифікату.

Нагадаємо, в Полтавській області діють центри та пункти вакцинації від COVID-19. Працюють виїзні бригади. Скористатися їх послугами абсолютно безкоштовно може будь-який житель області.

Усе, що потрібно знати про вакцинацію в Полтавській області, за посиланням: https://www.adm-pl.gov.ua/news/use-shcho-potribno-znati-pro-vakcinaciyu-...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень