A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Важливо запобігти можливому схилянню дитини до вживання чи розповсюдження наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів

Дата: 13.05.2022 08:10
Кількість переглядів: 424

Фото без описуСаме діти, як відомо, — наше щастя. Але саме діти, на жаль, є найуразливішим і тому найпривабливішим об’єктом для збувачів наркотичних засобів та психотропних речовин, аби примусити підлітка розпочати їх вживання та розповсюдження.

Через стрімкий розвиток глобальної комп’ютерної мережі Інтернет та так званих «месенджерів», реалізація наркотичних речовин майже в повному обсязі перейшла в віртуальну мережу, що зробила дану проблему максимально актуальною серед підлітків та молоді.

Проблема безпеки дітей в мережі Інтернет вже не здається в Україні такою далекою. Ніхто не може заперечити, що на сьогоднішній день вона постала особливо гостро.

Для дітей та підлітків мережа Інтернет  — це не просто віртуальна реальність, а  повноцінна частина їхнього життя, де вони навчаються, спілкуються, вибудовують відносини та відчувають себе частиною спільноти. Проте  саме Інтернет все частіше стає джерелом сучасної небезпеки  для дітей, наслідки  якої не обмежуються втратою грошей чи особистих паролів  у соціальних мережах, а можуть коштувати дитині здоров’я та майбутнього. У силу свого віку та відсутності життєвого досвіду, підлітки не здатні вірно оцінювати ситуацію, що склалася, не завжди розуміють протиправність своїх дій та часто не усвідомлюють небезпечність наслідків своїх вчинків. Реєструючись в групах, створених в різних соціальних мережах, під вигаданими іменами («ніками»), з метою легко заробити кошти для власних потреб і не залежати від батьків, неповнолітні, як правило, не вважають свої дії протиправними, а також легковажно розраховують на можливість уникнення відповідальності.

Турбота та контроль з боку батьків, а також вміння дитини відмовити в сумнівній пропозиції допоможуть уникнути ризикової поведінки.

Тож, шановні батьки!!! саме Ви можете максимально захистити дитину від негативного впливу всесвітньої мережі Інтернет. Говоріть зі своїми дітьми про друзів, з яким вони спілкуються в он-лайні, цікавтесь як вони проводять дозвілля і чим захоплюються, цікавтесь які веб-сайти вони відвідують та з ким розмовляють, навчіть своїх дітей ніколи не надавати особисту інформацію про себе та свою родину електронною поштою та в різних реєстраційних формах, які пропонуються власниками сайтів, контролюйте інформацію, яку завантажує дитина (фільми, музику, ігри, тощо), переконайтеся, що діти консультуються з Вами, щодо будь-яких фінансових операції, здійснюючи замовлення, купівлю або продаж через Інтернет мережу, інформуйте дітей стосовно потенційного ризику під час їх участі у будь-яких іграх та розвагах.

Та найголовніше, дитина повинна розуміти, що Ви не позбавляєте її вільного доступу до комп’ютера, а насамперед, оберігаєте. Дитина повинна Вам довіряти!!!

Одночасно, хочемо звернути Вашу увагу на те, що за протиправні вчинки дітей саме батьки несуть відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Служба у справах дітей Глобинської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень