A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

"Небесна сотня у вирій полетіла"

Дата: 26.02.2018 12:39
Кількість переглядів: 952

Двадцяте лютого стало для нас назавжди пам’ятним днем – Днем Героїв Небесної Сотні.  З  сердечною вдячністю ми схиляємо голови перед борцями за демократію, свободу, незалежність і вільний розвиток  нашої  неньки України. 

Терпкі і хвилюючі спогади охоплюють наші  серця.  Ми  згадуємо  про всіх, хто віддав своє життя з великою вірою в краще майбутнє нашої держави. Сумний список Небесної Сотні відкрився 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський.  Наступні дні  протистояння між українським народом і тодішнім режимом  тривали і, на жаль, забирали життя відважних  патріотів.  18 лютого 2014 року  вже налічувалось 9 загиблих. З 18 по 20 лютого  жертвами режиму Януковича  стало  найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого – ще 20. Окрім українців, віддали життя, здійснюючи громадянський подвиг, відстоюючи ідеали революції Гідності і  білоруси, вірмени та грузини. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську Незалежність – до Небесної Сотні. Про це не можна забувати для того, аби не допустити чогось подібного в майбутньому.

Цій хвилюючій темі була присвячена година спілкування  з читачами в Пирогівській сільській бібліотеці. "Небесна сотня у вирій полетіла"  -  тихо-тихо звучали слова ведучої, перекликаючись з трепетними переживаннями  слухачів.   А потім  ще довго тривали обговорення, скільки ще треба нам здійснити, щоб гідно вшанувати мужніх  людей, що не побоялися  виступили на захист демократичних цінностей,  рішуче відстоювали  національні інтереси і європейський вибір нашої держави.

 

                           Лідія Мацак
                                                                                                                    Пирогівський сільський бібліотекар
 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень