A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Делегація Глобинської ОТГ відвідала місто Лубни, вивчали досвід роботи з ТПВ

Дата: 05.01.2018 14:14
Кількість переглядів: 1661

2018 рік в Глобинській ОТГ має стати роком прориву в питанні поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ), в зв’язку з набранням чинності певних положень Закону України «Про відходи».  

4 січня делегація Глобинської ОТГ в складі заступника міського голови Олександра Артюшенка, директора КП «Глобинське» Анатолія Шаповала, начальників відділів виконкому міськради Сергія Пономарьова та Володимира Бондаря відвідала Лубенську міську раду.

Метою цього робочого візиту було вивчення практики поводження з ТПВ у місті обласного значення, яке вже друге скликання очолює виходець з Великих Кринок Олександр Грицаєнко. На території міста не один рік впроваджується система збирання, захоронення ТПВ, в реалізації якої задіяні не одне підприємство, а декілька.

Так, за останні 5 років в Лубнах було створено і працюють поряд з комунальним підприємством «Чисте місто» ще 8 приватних підприємств. Збирання та сортування ТПВ, захоронення ТПВ, вивезення рідких відходів, прибирання території міста, дорожні роботи, вуличне освітлення по кожному з цих окремих ділянок роботи займається одне або декілька окремих підприємств. Міською владою залучені кошти приватного інвестора, який займається збором, перевезенням і сортуванням ТПВ з усього міста. Така організація роботи з поводження з твердими побутовими відходами знаходить підтримку та розуміння з боку депутатів міської ради та жителів міста.

Під час візиту делегація побувала в приміщенні, де працюють офісні працівники всіх цих компаній. За розмірами воно не більше ніж приміщення КП «Глобинське». Працює там зовсім не багато працівників, а допомагає їм у цьому електронна програма, розроблена нашими глобинськими програмістами.

Під час візиту глобинці побачили: як облаштовані майданчики для сміттєвих баків біля багатоквартирних будинків і в приватному секторі; як працює лінія по сортуванню ТПВ; як приймають і обслуговують відвідувачів у абонентській групі, як організована робота по вивезенню рідких відходів; переглянули відповідну документацію по організації всієї роботи.

Делегація громади детально вивчила досвід роботи комунальників Лубен, яким поділилися заступник міського голови Олександр Діденко, начальник відділу ЖКГ Олександр Сосна, директор КП «Чисте місто» Олексій Шкляр. Позитивні моменти з їх практики є досить цікавими та заслуговують на впровадження на території і нашої громади. Адже зменшення негативного впливу побутових відходів на стан довкілля є одним з головних пріоритетів Стратегії розвитку Глобинської ОТГ на 2017-2025 роки.

Фото без описуЗаступник Глобинського міського голови Олександр Артюшенко,  заступник Лубенського міського голови Олександр Діденко, начальник відділу ЖКГ Олександр Сосна

Фото без описуЗнайомство з роботою абонентської групи

Фото без описуРобота диспетчера по вивозу рідких відходів

Фото без описуОфісне приміщення КЖЕУ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень