A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Реалізація пілотного проекту «Рука допомоги»

Дата: 03.04.2018 08:41
Кількість переглядів: 1108

Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку реалізує пілотний проект «Рука допомоги». Метою проекту є відпрацювання практики допомоги малозабезпеченим громадянам та внутрішньо переміщеним особам у працевлаштуванні та повернення таких громадян на ринок праці. 

Пілотний проект реалізується у Харківській, Львівській та Полтавській областях. Головним запропонованим механізмом стимулювання до повернення на ринок праці є надання учасникам пілотного проекту безвідсоткової фінансової допомоги для закупівлі обладнання та матеріалів з метою організації власного бізнесу.

Постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2018 № 40 „Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 02.12.2015 № 1154 і від 05.04.2017 № 224” передбачено розширення стимулюючих механізмів створення робочих місць для учасників пілотного проекту. У 2018 році можливість отримати безвідсоткову фінансову допомогу надано діючим суб’єктам господарювання, які будуть створювати робочі місця для учасників пілотного проекту, або осіб, звільнених з військової служби після участі в антитерористичній операції, строком не менше ніж на два роки за направленням базових центрів зайнятості.

У зв’язку з встановленням з 01.01.2018 року прожиткового мінімуму для працездатних осіб у розмірі 1762 грн., сума безвідсоткової фінансової допомоги підвищується до 70480 грн.  

Запрошуємо використати свій шанс на покращення якості життя шляхом участі у пілотному проекті „Рука допомоги”. Суб'єкту господарювання пропонується  безвідсоткова фінансова допомога (яка не може перевищувати 40 розмірів прожиткового мінімуму) для закупівлі обладнання та матеріалів  за умови працевлаштування не менш як двох осіб із числа малозабезпечених сімей, внутрішньо переміщених осіб та осіб, звільнених з військової служби після участі в антитерористичній операції.

Для отримання фінансової допомоги суб'єктами господарювання, уповноважені представники повинні звернутися до базових центрів зайнятості з відповідною заявою та документами.

Більш детальну інформацію можна отримати у фахівців Глобинської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості за адресою: м.Глобине вул.Центральна,228 а та за телефонами (05365) 24887, 24144, 28436.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень