A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Ініціативу глобинців підтримують

Дата: 03.04.2018 16:59
Кількість переглядів: 1028

В Глобинській громаді з 12 березня 2018 року триває громадське обговорення питання  про присвоєння Глобинській філії «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №5 імені  Заслуженого агронома  України Ганни Петрівни Андрієнко. Ініціаторами внесення відповідної пропозиції став трудовий колектив педагогів  навчального закладу.

За цей час на адресу Глобинської міської ради надійшло чимало звернень громадян  з підтримкою цієї ініціативи та своїми спогадами про славетного хлібороба Глобинщини Ганну Андрієнко.

Одним з перших відкликнувся на ініціативу педагогів відомий та авторитетний краєзнавець Віталій Григор’єв. Зазначивши, що він долучається до підтримки пропозицій трудового колективу про присвоєння Глобинській філії «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №5 почесного імені Заслуженого агронома  України Ганни Андрієнко, одночасно додав до матеріалів громадського обговорення  і автобіографічні дані щодо Г.П.Андрієнко зібрані ним особисто.

На  електронну адресу Глобинської міської ради надійшло звернення  Шаригіної Алли Степанівни, викладача в 1969 роках Хорольського технікуму механізації сільського господарства, мешканки м.Хорол, яка підтримує ініціативу глобинців щодо присвоєння навчальному закладу почесного імені  Заслуженого агронома України Ганни Андрієнко, вказує на той внесок, який було зроблено свого часу Г.П.Андрієнко в будівництво нового приміщення Глобинської восьмирічної школи №4 та згадує виступи колгоспного агронома в Хорольському технікуму сповнені «патріотизму та великої відданості нелегкій справі».

З підтримкою ініціативи про присвоєння почесного імені Г.П.Андрієнко звернувся до міської ради і колишній начальник карантинної інспекції рослин по Полтавській області Микола Метрофанович Денчик: «я підтримую пропозицію Глобинської філії «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» №4 Глобинської ЗОШ І-ІІІ ступенів  №5  імені Заслуженого агронома України Ганни Андрієнко. Це буде справедливо». Поділився він і спогадами про Г.П.Андрієнко: «Пам’ятаю колгосп ім.Мічуріна Глобинського району-велике, могутнє знане господарство з високими врожаями, передовими технологіями, з мудрими інколи непростими рішеннями в рослинництві тваринництві, будівництві. Тоді у 80-ті роки нас молодих спеціалістів обласного, районних управлінь неодноразово сюди запрошували на семінари, навчання.

Слухали мудрого голову колгоспу Василя Єрофейовича Курченка, захоплюючу мову технолога поля головного агронома Андрієнко Галину Петрівну…

Вона багато працювала, інколи виправдано ризикувала, вірила в свою правду, знання, досвід.

І колгоспна нива віддячувала кропіткій праці головному агрному, спеціалістам, всім трудівникам господарства такими високими врожаями, яких мало де було в Україні.

Відчувалась велика людяність, простота розум цієї тендітної красивої жінки, прекрасного затока своєї справи».

Підтримку пропозицій педагогів про присвоєння почесного імені Заслуженого агронома України навчальному закладу підтримали колишній вчитель Глобинської середньої школи  Гученко Жанна Семенівна з м. Полтави, колишній голова колгоспу «Промінь» Олексій Миколайович Полівара з с.Веселої Долини та інші особи. Які крім слів підтримки додали і свої спогади про Ганну Петрівну Андрієнко.

5 квітня 2018 року о 10 годині в приміщенні  Глобинської філії «загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» №4 Глобинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 відбудеться  круглий стіл за участю ініціаторів внесення пропозицій про присвоєння навчальному закладу  почесного імені, працівників відділу освіти міськвиконкому, членів робочої групи  з організації та проведення громадського обговорення, місцевих істориків-краєзнавців, представників батьківського комітету та педагогічного колективу Глобинської  філії «Глобинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №4» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №5, школярів - юних краєзнавців з міських навчальних закладів, керівництва та ветеранів  ТОВ «АФ Мічуріна», представників громадськості, представників ЗМІ та інших осіб. На цьому   заході планується  ознайомлення з життєвим та трудовим шляхом  Заслуженого агронома  України Ганни Андрієнко, перегляд відеопрезентацій про  її трудові звершення, виступи зі спогадами ветеранів  колишнього колгоспу Мічуріна та жителів громади, які особисто знали Г.П.Андрієнко, відкриття фотовиставки «Людина, яку  возвеличила праця»,   присвяченої знатному агроному.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень