A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

«Smart Полтавщина»: перспективи впровадження

Дата: 23.04.2018 17:10
Кількість переглядів: 976

20 квітня 2018 року у приміщенні Полтавської обласної адміністрації відбувся форум громад та органів місцевого самоврядування «Smart Полтавщина» за участі перших керівників області.

Від Глобинської громади у конференції взяли участь міський голова Станіслав Джусь та головний спеціаліст відділу організаційно кадрової роботи Антоніна Клен.

Керівникам органів місцевого самоврядування та представникам територіальних громад було презентовано проект «Smart громада» – програмний комплекс взаємоінтегрованих веб-сервісів та аналітично-інформаційних систем, що є дієвою платформою для надання якісних адміністративних та муніципальних послуг громадянам, а також впровадження автоматизованих процесів у різні сфери діяльності органів місцевого самоврядування.

Марина Весельська, координотор проекту детально розповіла про основні компоненти проекту, про їх технічні можливості та переваги. Йшлося зокрема про програмний комплекс «Електронний контакт-центр», веб-сервіси: «Громадський (партисипативний) бюджет», «Електронний реєстр земель та комунального майна», «Інвестиційний портал», «On-line діяльність депутатів», «Безпечна громада» «Система оцінки якості», «Кабінет мешканця», «ІТ-медицина», «Енергосервіс» та ін.

««Smart region Полтавщина» – перший за змістом, географією та інноваційністю комплекс програмних рішень, спрямований на розвиток громад регіону, – зазначив голова обласної ради Олександр Біленький. – Основою буде єдиний портал області! Унікальний та достатньо широкий вибір можливостей: від електронної черги до дитячого садка – до системи енергоаудиту! Обласна влада готова впровадити увесь перелік запропонованих ІТ- рішень за півроку».

Також учасники форуму ознайомилися з досвідом Полтавської області в реалізації проектів місцевого та регіонального розвитку, обговорили шляхи ресурсного забезпечення реалізації проектів територіальних громад, організацію проведення навчально-інформаційних семінарів, розглянули кращі практики щодо реалізації проектів співробітництва територіальних громад (міжмуніципального співробітництва) Полтавської області.

«На мою думку, - зазначив міський голова  Станіслав Джусь, - впровадження проекту «Smart громада» в Глобинській громаді є досить доцільним, адже в кінцевому результаті, його реалізація забезпечить надання якісних адміністративних та муніципальних послуг жителям громади та дозволить вдосконалити роботу органів місцевої влади, а також, сприятиме розвитку партисипативної демократії та більш активного залучення громадян до участі у суспільно політичному житті на місцевому рівні, та у вирішенні найбільш актуальних питань місцевого рівня».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень