A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Туристична весна -2018

Дата: 04.05.2018 08:36
Кількість переглядів: 744

Весняні дні зігрівають душу і тіло теплом. Крики перелітних птахів і згадки про запах туристичного багаття, заставляють частіше битися серце і швидше циркулювати кров. І наші вчителі-туристи, знявши із цвяха заплічники, лаштувалися до змагань.

З 24 по 26 квітня на базі табору відпочинку «Маяк», що розташований у с.Головач Полтавського району, під патронатом Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, відбувся обласний семінар-практикум з пішохідного туризму для працівників освіти Полтавщини. Команда тренерів Глобинської об’єднаної  територіальної громади,  охоче взяла участь в цьому семінарі. Незважаючи на те, що на подібних заходах команда була присутня вдруге, усі учасники їхали з вірою у власні сили і бажанням перемагати. Програма семінару-практикуму включала в собі три етапи. Крім, власне, змагань з техніки пішохідного туризму, був конкурс фотографії і пісні на туристичну тематику. Кожна, із дев’яти присутніх на семінарі команд, намагалася показати себе з найкращого боку. Але не зважаючи на волю до перемоги, заключний акорд в змаганнях із техніки пішохідного туризму був за командами, які мають колосальний досвід в проходженні всіх етапів цієї дисципліни. Команда Глобинської ОТГ, яка перший раз з часу свого створення проходила дистанцію методом самонаведення технічних етапів, значно поступилася корифеям спортивного туризму області. Прикро було визнати, що тільки відсутність досвіду відділила глобинців від такої бажаної перемоги. Зібравши волю в кулак, з синцями та подряпинами на тілі, але не зламані духом, глобинські туристи на конкурсі пісні вибороли перше місце і були безумовними фаворитами. Команду нагородили грамотою, яку вручив директор Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. Конкурс фотографії на туристичну тематику приніс для команди п’яте місце, хоча це нікого не засмутило, тому що конкурсні роботи від усіх команд, заслуговували найвищої оцінки.  Ось так із злетами і падіннями, з поразками і перемогами відбувся черговий семінар практикум з пішохідного туризму для працівників освіти. Команда висловлює щиру подяку відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради в особі Іванченка Олександра Івановича та Довбні Оксани Сергіївни за підтримку, популяризацію туристичного руху на території Глобинської громади та матеріально-технічне  забезпечення команди. Окрему подяку хочеться висловити тренеру команди, Калчугіну Василю Михайловичу, за титанічну працю по підготовці команди і допомозі в усіх технічних питаннях.

Досвід приходить з роками і ми абсолютно не сумніваємося, що команда на наступному туристичному  змаганні всіх порадує достойним результатом. Всім бажаємо наснаги для нових звершень, здоров’я і нових вражень від мандрів нашою мальовничою і безмежно захопливою Батьківщиною.

 

О.В.Пащенко

вчитель Пирогівської ЗОШ I-III ст.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень