A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вшанували воїнів-героїв та мирних жертв світової війни

Дата: 08.05.2018 13:29
Кількість переглядів: 1225

8 травня 2018 року в м. Глобине відбулися заходи по вшануванню загиблих воїнів-земляків та мирних жертв Другої світової війни.

О 9 годині біля пам’ятника Вічної слави в місті Глобине на розі вулиць Центральної та Приглєбова зібралися керівники району та Глобинської громади, працівники бюджетних установ, організацій та підприємств, учні загальноосвітніх закладів та жителі міста. Ведучі урочистого заходу Валентина Філічева та Віктор Мазур розпочали захід проникливими словами про біль втрат, героїзм та мужність воїнів-захисників рідної Вітчизни, горе та страждання, які принесла Друга світова війна на Українську землю.

До присутніх звернулися  Глобинський міський голова Станіслав Джусь, перший заступник голови Глобинської районної державної адміністрації Інна Авраменко, заступник військового комісара Глобинського РВК Ігор Коваленко, учасник АТО Артем Тригуб. Стільки б не пройшло років із часу закінчення Другої світової війни, не згасає велич подвигу воїнів, що перемогли фашизм, не меркне пам'ять про безвинних жертв та героїв минулої війни. Перемога у війні з агресором здобута в травні 1945 року надихає і зараз воїнів-захисників України в боротьбі з сучасними російськими агресорами на Сході України та вселяє сподівання на перемогу над ворогом. Таким були лейтмотиви виступів.

Як завжди запальним та хвилюючим був і виступ  воїна-фронтовика, голови районної ради ветеранів Івана Мошляка. Він відмітив, якою дорогою ціною здобута була перемога, вказав на тисячі жертв глобинців, які загинули  в боротьбі з ворогом та закликав  пам’ятати всіх, хто загинув на фронтах Другої світової війни, помер від ран чи в полоні у ворога.

Хвилиною мовчання присутні пом’янули всіх українців, хто загинув в роки тієї страшної та жорстокої війни. Настоятель Свято-Михайлівського храму отець Володимир провів панахиду по загиблим воїнам та жертвах війни, а по закінченню урочистого заходу присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника Вічної слави  воїнам-землякам, що загинули на фронтах Другої світової війни.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень