A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Глобинці відсвяткували Всеукраїнський день вишиванки масовим флешмобом

Дата: 17.05.2018 15:45
Кількість переглядів: 3843

17 травня для глобинців видалося незвичним. Чимало жителів міста прийшли цього дня на роботу чи навчання в національному українському одязі – вишиванках. Хтось поєднав вишиту сорочку із джинсами, хтось із діловими костюмами. Та головне дійство відбулося у центрі міста на площі біля пам’ятника Івану Глобі. Учасників акції щиро та сердечно вітав міський голова Станіслав Джусь. І полинула в небо пісня про рушник вишиваний, яку дружно виконали глобинці - учасники заходу.  Потім учні та вчителі закладів освіти Глобиного влаштували флешмоб «Глобинщина вишивана» із українською музикою та хореографічними композиціями. Діти, одягнені у яскраві вишиванки, завзято демонстрували танцювальні рухи, які повторювали усі бажаючі.

До патріотичної акції долучилися представники міської та районної влади, працівники підприємств, установ та організацій міста, звичайні перехожі, які цього дня з радістю одягнули вишиту сорочку чи сукню. Усі були вражені талановитим і неповторним дійством.

У заході взяли участь близько 300 глобинців. Масовість та яскравість заходу є підтвердженням того, що глобинці відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.  Адже вишиванка – це символ, який єднає українців незалежно від місця, подій і обставин.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень