A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулися громадські слухання

Дата: 20.06.2018 09:00
Кількість переглядів: 939

18 червня в залі засідань відбулися анонсовані раніше громадські слухання з питання про намір КП «Глобинське» здійснити зміну тарифів на послуги водопостачання та водовідведення для всіх категорій споживачів. Головував на цьому заході заступник міського голови Олександр Артюшенко.             

Підприємством 8 червня опубліковано оголошення про ці ж наміри та їх обґрунтування в газеті «Зоря Придніпров’я» та на веб-сайті Глобинської міської ради.

Окрім того, повідомлено про отримання КП «Глобинське» та виконкомом міської ради від жителів та юридичних осіб і громадських організацій в період з 8 по 20 червня 2018 року пропозицій, а також про проведення 18 червня 2018 року о 14.00 громадських слухань з даного питання.

Головний економіст КП «Глобинське» Світлана Рибалко детально ознайомила присутніх про порядок формування тарифів, складові, які включені в розрахунок. Світлана Миколаївна нагадала, що розмір тарифів не змінювався 3 роки, тому підприємство несе збитки, що покриваються за рахунок міського бюджету (тільки за І квартал цього року отримано майже півмільйона збитків).

Вона також відзначила, що тарифи в пропонованих для обговорення розмірах, навіть після їх встановлення виконкомом міської ради вже дещо втратять свою актуальність, адже розраховувалися за базовими показниками на початок року, а вже в другому півріччі показники, які залежать від розміру мінімальної заробітної плати, зміняться.

Нагадаємо, що пропонується встановити такі тарифи:

Водопостачання :

-         для населення та гуртожитків, житлова площа яких використовується для проживання населення,  бюджетних організацій  у розмірі ¬ 13,77 грн. за 1 куб.м води (на сьогодні - 6,68 грн) ;

-         для інших споживачів (приватних підприємств, підприємств та організацій не бюджетної сфери) у розмірі – 17,05 грн. за 1 куб.м води( на сьогодні – 9,98 грн.).

Водовідведення (каналізація) :

-         для населення та гуртожитків, житлова площа яких використовується для проживання населення,  бюджетних організацій  у розмірі ¬ 13,43 грн. за 1 куб. м води (зараз – 8,02 грн);

-         для інших споживачів (приватних підприємств, підприємств та організацій не бюджетної сфери) у розмірі – 16,63 грн. за 1 куб.м води (зараз – 8,02 грн.).  

Начальник відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту виконкому міської ради Володимир Бондарь повідомив, що 8 червня відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства та благоустрою міської ради, на якому детально розглянуто всі складові нових тарифів на водопостачання і водовідведення та затверджено висновок щодо правильності їх формування та економічного обґрунтування.

Світлана Кузнєцова – начальник загального відділу виконкому та Катерина Скребець - працівниця КП «Глобинське» повідомили, що ні до виконкому міської ради, ні до підприємства від фізичних чи юридичних осіб, громадських об’єднань письмових звернень з даного питанню не надходило.

Підсумовуючи обговорення, Олександр Артюшенко зауважив, що з наступного року почнуть діяти норми законодавства, за якими органи влади вже не зможуть самостійно надавати допомогу (як зараз - у вигляді дотацій на покриття різниці в тарифах), тому підприємству потрібно готуватися працювати в нових умовах, і першим кроком на цьому шляху є встановлення економічно обґрунтованих тарифів.

Учасники зібрання прийняли рішення, яким рекомендували відповідним органам Глобинської міської ради в установленому законодавством порядку розглянути питання «Про встановлення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення для всіх категорій споживачів, що надаються КП «Глобинське» та спільно з КП «Глобинське» після прийняття рішення забезпечити інформування населення про встановлені нові тарифи.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень