A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Безкорислива праця з користю для суспільства

Дата: 26.06.2018 14:54
Кількість переглядів: 805

Фото без описуЗ прийняттям у 2015 році Закону України «Про пробацію» відбувається активне впровадження принципово нової системи заходів кримінально-виховного характеру, що має демократичне підґрунтя.

Пробація (від. англ. рrobation-випробування) спрямована на роботу з правопорушниками (суб’єктами пробації), засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі. Реалізація завдань пробації, на відміну від кримінально-виконавчої інспекції, передбачає не лише контроль за виконанням визначених законом та рішенням суду обов’язків, а й  індивідуальний підхід до кожного правопорушника, їх соціально-психологічний супровід, мотивацію до змін.

Вагомим фактором, що здатний забезпечити виконання пробаційних завдань та функцій,  є налагодження співпраці з громадським суспільством.  З цією метою законодавством передбачена можливість залучення до діяльності органів пробації волонтерів. Волонтерство приносить у соціальну сферу нові, як правило, творчі та сміливі ідеї щодо вирішення найгостріших і найскладніших проблем як окремої люди, так і суспільства в цілому.

Волонтером пробації може бути особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань соціально-виховного впливу, на добровільній та безоплатній основі. До волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією, не залучаються особи, які мають не погашену чи не зняту судимість, а також особи, які були виключені органом з питань пробації зі складу волонтерів через допущення дій і вчинків, які негативно вплинули на репутацію волонтера пробації, порушили права суб’єктів пробації.

Читачі, які зацікавились діяльністю служби пробації,  всі, хто відчуває у собі сили працювати на благо суспільства та бажає самореалізуватися через соціально-виховну діяльність, запрошуємо до Глобинського районного відділу з питань пробації. Шляхом співпраці з громадськістю ми сподіваємось вплинути на рівень злочинності та створити безпечне середовище для існування та розвитку кожного члена суспільства.    

Ми знаходимось за адресою: м. Глобине, вул. Центральна, 120.

Начальник відділу – Тесля Оксана Григорівна, тел.(050)-033-8302.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень