A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Про стан забезпечення соціальними гарантіями жителів громади

Дата: 26.06.2018 16:49
Кількість переглядів: 782

З метою підвищення ефективності соціального забезпечення жителів Глобинської територіальної громади, соціальної підтримки, вирішення проблем матеріально-технічного, соціально-побутового, культурно-масового характеру, здійснення заходів, спрямованих на надання адресної підтримки незахищених верств населення, пільгової категорії та інших, рішенням сьомої сесії першого скликання №227 від 14 квітня 2016 року затверджено міську Програму «Соціальний захист» на 2016-2020 роки.

Відповідно до заходів міської Програми «Соціальний захист» проводиться надання компенсації перевізникам на транспортні витрати пов’язані з перевезенням інвалідів війни, учасників бойових дій, учасників війни, інвалідів загального захворювання, членів сім`ї загиблих та дітей з багатодітних сімей, пенсіонерів на міських маршрутах.

Пільговим проїздом скористалися 29 093 особи пільгової категорії, 118158,00 грн. профінансовано компенсації перевізникам (ФОП Серьогіна О.Ю. – 71800 грн., ФОП Удод В.В. – 30280 грн., КП Глобинське – 16078 грн.).

Міською радою проводиться виплата компенсації 6 фізичним особам, які надають соціальні послуги, громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги. Для проведення даної виплати у 2018 році  виділено 25 000,00 грн.

Забезпечуються санаторно-курортним оздоровленням особи, постраждалі внаслідок чорнобильської катастрофи ІІ категорії, демобілізовані військовослужбовці, які проходили військову службу в районах проведення антитерористичної операції та члени їх сімей.

В 2018 році придбано 4 санаторно-курортні путівки для осіб, постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи другої категорії, терміном 18 днів, на загальну суму 55728,00 грн.

У 2018 році виділено 70 000,00 грн. для придбання путівок постраждалим внаслідок чорнобильської катастрофи ІІ категорії та 100 000,00 грн. для придбання путівок демобілізованим військовослужбовцям.

Учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС першої та другої категорії також мають змогу пройти курс відновного лікування у Лікарні відновного лікування м.Кременчука, для лікування виділено з міського бюджету 32 000, 00 грн.

Щороку діти-інваліди громади мають змогу пройти курс оздоровлення в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів департаменту соціального захисту населення виконкому Кременчуцької міської ради. Так, у червні цього року 12 діток громади пройшли відповідний курс реабілітації.

Для проведення оздоровлення дітей-інвалідів з міського бюджету виділено 30 000,00 грн. та 38 500,00 грн. виділено для відшкодування транспортних витрат, пов’язаних з перевезенням дітей-інвалідів до Центру соціальної реабілітації, у супроводі з їх батьками.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 1301 від 03.12.2009 року «Про затвердження Порядку забезпечення інвалідів і дітей-інвалідів технічними та іншими засобами» десять інвалідів і троє дітей-інвалідів забезпечуються підгузниками, на їх придбання з міського бюджету виділено 50 000,00 грн.

Щомісячно проводиться виплата грошової компенсації витрат на автомобільне паливо з розрахунку 50 літрів високооктанового бензину на місяць Сиволап Ганні Миколаївні, як особі, яка має особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

Щомісячно виплачується стипендія почесному громадянину м.Глобине, інваліду Великої Вітчизняної війни, голові районної ради ветеранів Мошляку Івану Калениковичу, в розмірі 200% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Членам сімей загиблих та зниклих безвісті учасників антитерористичної операції та воїнів-інтернаціоналістів, щоквартально проводиться виплата додаткової пільги за житлово-комунальні послуги в межах соціальних норм житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами.

На даний час на території громади проживає: 3 сім’ї членів загиблого учасника АТО; 1 сім’я зниклого безвісті учасника АТО та 1 сім’я загиблого воїна-інтернаціоналіста.

В 2018 році на виплату додаткової пільги виділено 30 000,00 грн., за І квартал проведена виплата на загальну суму 10349,70 грн.

Міською радою проводиться відшкодування за надання пільг з послуг зв’язку окремих категорій громадян (абонентна плата за користування квартирним телефоном).

Право на пільги за користування послугами зв’язку поширюється на осіб зареєстрованих на території Глобинської територіальної громади, а саме:

  • -інваліди війни, учасники бойових дій, учасники війни, члени сімей загиблих (померлих) відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  •  -ветерани військової служби та органів внутрішніх справ;
  •  -вдови ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ;
  •  -громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорії, дружини померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою;
  •  -багатодітні сім’ї.

В 2018 році на надання пільг з послуг зв’язку профінансовано 88200,00 грн., пільгу отримують 290 осіб.

Також проводиться відшкодування витрат за надані послуги залізничним транспортом пільговій категорії населення громади. На відшкодування в 2018 році профінансовано 95 600,00 грн.

В 2018 році надано одноразову адресну грошову допомогу 219 особам, які зареєстровані на території громади, на загальну суму 191 600,00 грн.

Основним виконавцем забезпечення соціальних гарантій жителів громади та Міської програми "Соціальний захист" є Відділ соціального забезпечення виконкому Глобинської міської ради.

 

Начальник відділу соціального

забезпечення виконкому

Глобинської міської ради                                                                   Л.В.Норенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень