A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулися громадські слухання

Дата: 02.07.2018 09:33
Кількість переглядів: 1064

26 червня 2018 року під головуванням очільника громади Станіслава Джуся в залі засідань міської ради відбулися анонсовані раніше громадські слухання з питання мережі комунальних закладів первинної медичної допомоги у Глобинській громаді, участь у яких взяли більше 30 жителів громади.

Під час громадських обговорень, які проходили в селах Бабичівка, Устимівка, Пироги, Яроші, Бориси, Опришки, Жуки, Новомосковське, Старий Хутір та Кордубанове було отримано багато важливої інформації, яка допоможе в подальшому покращити якість та доступність медицини в громаді.

Міський голова доповів про необхідність проведення громадських слухань в світлі реформування охорони здоров'я в державі, та ознайомив присутніх з рішенням 33-ї (позачергової) сесії від 20 березня 2018 року №243 «Про проведення громадських слухань щодо мережі комунальних закладів ПМД у Глобинській громаді».

Завідуючий сектором охорони здоров'я виконавчого комітету Глобинської міської ради Віталій Мазур ознайомив з ходом підготовки громадських слухань та етапів обговорення, що проходили у вищезазначених населених пунктах, навів приклади найпоширеніших запитань та дав відповіді на них, також провів аналіз ситуації на основі отриманих даних.

Мазур Віталій повідомив, що до виконкому міської ради від фізичних чи юридичних осіб, громадських об’єднань письмових звернень з даного питання не надходило.

Підсумовуючи обговорене, Віталій Мазур зауважив, що з наступного року почнуть діяти нові правила надання медичної допомоги в Україні, а тому важливо обрати сімейного лікаря саме зараз.

Учасники зібрання одноголосно підтримали резолюцію громадських слухань:

1.Мережа надання первинної медико-санітарної допомоги в Глобинській громаді задовольняє потреби жителів.

2.Залишити мережу ПМД без змін до необхідності її перегляду (відкриття нових закладів тощо)

3.Активізувати роботу по залученню спеціалістів галузі охорони здоров'я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень