A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Громада на шляхах розбудови

Дата: 20.07.2018 14:40
Кількість переглядів: 2283

Кожного року,  з моменту створення в серпні 2015 року Глобинської об’єднаної територіальної громади,  її керівники та депутати ставлять амбітні цілі з розбудови населених пунктів та інфраструктури громади, які прагнуть втілити в життя. Це і відкриті нові та капітально відремонтовані і реконструюванні дитячі садки, сільські будинки культури, приміщення шкіл та сільських фельдшерсько-акушерських пунктів, роботи з відновлення та капітального ремонту дорожнього покриття вулиць,  капітальні ремонти тротуарних доріжок, реконструкції та будівництво водопроводів і мереж вуличного освітлення, зведення дитячих та спортивних майданчиків в освітніх закладах, стадіонах  та місцях відпочинку в населених пунктах громади, відкриття міського Центру надання адміністративних послуг жителям громади.

Не став виключенням і 2018 рік.  Одними з головних об’єктів цього року стали: завершення робіт з реконструкції міських очисних споруд, реконструкція будівлі Опришківської амбулаторії сімейної медицини, капітальний ремонт будівлі Устимівського фельдшерсько-акушерського пункту, облаштування тротуарних доріжок через греблі річки Сухий Омельник в місті Глобине, монтаж мереж вуличного освітлення, відновлення дорожнього покриття вулиць в місті Глобине та селах громади.

Фото без описуТак, станом на середину липня 2018 року виконано понад  80 відсотків робіт з капітального ремонту Устимівського ФАПу. Це двоповерхове приміщення, що було  збудоване свого часу за досить оригінальним та незвичним в наших краях прибалтійським проектом  давно вже потребувало ремонту та створення зручних і комфортних умов для роботи медичних працівників та прийому пацієнтів. Та лише зі створенням Глобинської об’єднаної територіальної громади мрія працівників цього медичного закладу та жителів сіл Устимівки і Новобудови про проведення ремонту сільського ФАПу стала реальністю.

 

 

Зовсім іншого вигляду набуває і Опришківська амбулаторія сімейної медицини. Фото без описуТут роботи з реконструкції приміщення виконані вже більше ніж на 70  відсотків. Приміщення цього медичного закладу  було збудоване в 1960 році  як Опришківська сільська лікарня.  Розрахована була сільська лікарня  на 25 ліжок, із них: 18 терапевтичних, 2 гінекологічні, 2 хірургічні, 3 пологові. Обслуговувала лікарня не лише жителів Опришок, й інші села Пирогівської та Жуківської сільської ради. До речі, тоді Опришки входили до складу Пирогівської сільської ради, а кількість населення, що на той час проживало в навколишніх селах була   втричі більшою від тої кількості жителів, що проживає зараз.Фото без опису

 

 

В зв'язку із закінченням будівництва нового корпусу Глобинської центральної районної лікарні в 1976 році та збільшенням в ній ліжкомісць,   Опришківську  дільничну лікарню було реорганізовано у лікарську амбулаторію і в цьому статусі цей медичний заклад перебуває і в даний час. Враховуючи значні розміри приміщення, які перевищували потреби, необхідні для належного функціонування  амбулаторії  сімейної  медицини,  з метою створення найсприятливіших умов для медичного обслуговування жителів цієї частини громади було прийняте рішення про проведення реконструкції приміщення. Зокрема,   частину будівлі відведено під житло для лікаря сімейної медицини, де  створені всі житлово-побутові умови для комфортного проживання  лікаря та його сім’ї.  Слід зауважити, що всі капітальні ремонти та реконструкції адміністративних будівель в Глобинській громаді проводяться лише із застосуванням заходів з утеплення будівель. Таким чином,  і ці  будівлі будуть енергоефективні, а отже і вартість опалення їх  в холодну пору року  буде обходитися громаді набагато дешевше.

 

 

Фото без описуНа фінішній прямій знаходяться роботи  з реконструкції  міських очисних каналізаційних споруд продуктивністю 400 метрів кубічних на добу. Розпочалася підготовка технічного персоналу  з обслуговування даного об’єкту.

Фото без опису

 

 

 

 

 

Першими будуть підключені до очисних каналізаційних споруд  багатоквартирні будинки по вулиці Космонавтів, наступним етапом – підключення багатоквартирних будинків по вулиці Мічуріна  в місті Глобине. Тож, орієнтовно в серпні-вересні цього року буде завершено роботи із введення в дію   першого пускового комплексу очисних каналізаційних споруд міської каналізації.

 

Не менш значимими  в місті Глобине стали роботи  з облаштування тротуарних доріжок через греблі річки Сухий Омельник в місті Глобине, які є найбільш небезпечними для пішоходів  через значну завантаженість руху транспорту в  цих  місцях. Фото без описуЗ початком весни  2018 року  такі роботи були завершені по вулиці Заводській та вулиці Бубнарівській. Слід зауважити, що тротуарна доріжка  через  греблю по вулиці Бубнарівській в місті Глобине взагалі була збудована вперше, що забезпечило більш зручні та безпечні умови для руху жителів міста  в цьому напрямку.

 

 

 

 

Фото без описуАктивно тривають роботи з капітального ремонту тротуару по вулиці Полтавський шлях у місті Глобине. Тут в районі,  де знаходяться багатоквартирні будинки,  теж буде забезпечено зручний та комфортний прохід для жителів цієї частини міста.

 

 

 

 

Вже зараз виконано значний об’єм робіт з ремонту дорожнього покриття вулиць населених пунктів громади. Так, в місті Глобине проведено поточний ремонт асфальтного   покриття вулиць Центральна, Володимирівська, Бубнарівська, Космонтавтів, Заводська, Героїв Краснодону, Дніпровської, Гагаріна, Полтавського шляху, Виноградної, Сонячної, Білозірної та ще 13 вулиць. А всього виконано робіт на суму понад 1,6 млн грн. та відновлено дорожнє покриття   загальною площею  4122,94 м².

 

Не менш активно тривають роботи з поточного ремонту доріг в селах громади, зокрема, в Жуках проведено ремонти доріг по вулицях Виноградній та Пушкіна, в Опришках – вулиці Миру, Садова, Вишнева та Яблунева, в Устимівці – Федодосія Рогового, Починка, Пришпетливих, Шевченка, Лихачова та Академіка Вавілова, Бабичівці – Шкільна та Горького, Новобудові – Богдана Хмельницького, Пирогах – Шкільна, Гагаріна, Гаражна, Зелена, Ярошах – Юності, Борисах - Вишнева та Дружби. Всього вже виконано робіт на загальну суму 1,4 млн. грн.

 

Фото без описуЧималий обсяг робіт проводиться з благоустрою населених пунктів громади. І це не лише постійний догляд за газонами, скверами, обочинами доріг, але й облаштування місць відпочинку, будівництво дитячих та спортивних майданчиків. Так, зараз проводяться роботи з  облаштування дитячих майданчиків в селах Старий Хутір, Новомосковське  та Кордубанове. Сільські дітлахи відтепер матимуть   належні умови для свого дозвілля, які  не гірші  ніж у їх міських ровесників.

 

 

Окремої уваги заслуговують питання розбудови освітніх закладів громади. Роботи з їх благоустрою, проведення капітальних та поточних ремонтів, зміцнення матеріально-технічної бази, що розпочалися з моменту їх передачі на баланс Глобинської громади,  продовжуються і в цьому році. Разом з підготовкою навчальних закладів до нового навчального року проводяться  капітальні ремонти. Так, в Глобинській опорній школі (Глобинська ЗОШ І-ІІІ ступенів №5) триває капітальний ремонт харчоблоку, в Жуках – незабаром розпочнеться капітальний ремонт місцевої школи. До старту нового навчального року планується провести ремонт ганку Глобинської гімназії №1 імені Є.В.Курченко.

 

Фото без описуЗначна увага приділяється проблемним питанням утилізації сміття та побутових відходів. Так, у відповідності до затвердженої Схеми санітарного очищення населених пунктів громади, на виконання Програми поводження з твердими побутовими відходами Глобинської міської ради на 2017-2020 роки у місті Глобине в районах компактного розташування багатоквартирних забудов влітку 2018 року встановлено 9 контейнерних майданчика для збору твердих побутових відходів. Ці майданчики мають тверде покриття  та знаходяться в   металевих  павільйонах. З метою запровадження роздільного збору сміття встановлені окремі баки для ресурсоцінних компонентів (пластик, папір, скло, ПЕТ-пляшки).

 

 

Глобинська громада знаходиться на шляху розбудови,   головна мета якого створити  для жителів міста і сіл екологічно безпечні, комфортні та зручні  умови проживання, де б гармонійно поєднувалась можливість  працевлаштування, здобуття  середньої освіти, заняття спортом, активного дозвілля та відпочинку.

 

 

Заступник Глобинського міського голови                               Олександр Артюшенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень