A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Захист прав та інтересів дітей

Дата: 27.07.2018 15:13
Кількість переглядів: 992

З метою виявлення сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги та проведення соціальної роботи з даними сім’ями, спеціалісти відділу соціального забезпечення виконавчого комітету міської ради постійно проводять інспекційні відвідування сімей з дітьми, які проживають на території громади та надають роз’яснення про виконання передбачених законодавством батьківських обов’язків щодо забезпечення необхідних умов утримання, навчання та виховання дітей, притягнення до відповідальності в разі невиконання обов’язків, а також використання коштів не за призначенням.

За шість місяців 2018 року проведено 102 обстеження. За результатами даних обстежень, 11 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, взято на облік відділом соціального забезпечення виконавчого комітету міської ради, з них 2 сім’ї у червні зняті з обліку у зв'язку з подоланням складних життєвих обставин. З 39 сім’ями з дітьми проведена соціально-профілактична робота, спрямована на запобігання потраплянню в складні життєві обставини. У 14 сім’ях перевірено цільове використання державної допомоги при народженні дитини.

У липні 2018 року з метою обстеження умов проживання сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, проведено обстеження 20 сімей за участю начальника служби у справах дітей Глобинської райдержадміністрації Шушвал Н.В. та інспектора ювенальної превенції СП Глобинського відділу поліції ГУНП в Полтавській області, лейтенанта поліції Жеребцова П.М.

З сім’ями проведено бесіди щодо ведення здорового способу життя, відповідального батьківства, належного догляду за дітьми, а також попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за невиконання батьківських обов’язків.

З батьками, які не виконують батьківські обов’язки проведено профілактично-роз’яснювальну роботу, попереджено про відповідальність згідно чинного законодавства за неналежне виконання батьківських обов’язків, недопущення порушень прав та свобод дітей та запрошено на Комісію з питань захисту прав дитини при виконкомі Глобинської міської ради.

 

Начальник відділу соціального забезпечення

виконкому Глобинської міської ради                                                      Л.В.Норенко

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень