A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

В Глобинській громаді готуються до нового навчального року

Дата: 17.08.2018 17:26
Кількість переглядів: 1032

Фото без описуЗ 1 вересня 2018 року всі першокласники України прийдуть у Нову українську школу. За новим держстандартом початкової освіти в навчальному процесі  візьмуть участь  217 дітей Глобинської громади. Головною ідеєю НУШ є компетентнісне навчання (спрямованість освітнього процесу на досягнення результату). З цією метою 13 класоводів початкової школи та 11 вчителів англійської мови успішно пройшли навчання та отримали сертифікати підвищення кваліфікації, які надають право викладати в умовах Нової української школи.

Усі вчителі забезпечені Програмами для викладання навчальних предметів у класах НУШ. Державою було надано набори навчального конструктора LEGO 6 bricks   кожному  учневі та LEGO BIG на кожен перший клас з кількістю 15 і більше учнів.

На даний час у 13 класних кімнатах для першокласників 6 закладів загальної середньої освіти Глобинської ОТГ проводиться облаштування навчальних осередків.

У серпні відбулися два тендери по закупівлі комп’ютерної техніки та інтерактивних комплексів для впровадження НУШ з вересня 2018 року.

Тривають тендерні торги по закупівлі шкільних меблів для  вчителів та учнів перших класів Нової української школи.

Навчальні заклади в основному забезпечені педагогічними кадрами, але є  вакансії, зокрема: Глобинська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5, Глобинська ЗОШ І-ІІ ступенів № 3 та Пирогівська ЗОШ І-ІІІ ступенів - англійська мова,  Бабичівський НВК - хімія, Глобинський  ДНЗ  №4 «Зірочка»  -  інструктор з фізкультури, музичний керівник.

З метою організованого початку нового 2018-2019 навчального року  у  навчальних  закладах  було проведено: навчання  операторів  газових  теплогенераторних; поточні ремонти  в  приміщеннях котелень; роботи по перевірці та ремонту димових та вентиляційних каналів; роботи по виміру опору ізоляції  електрообладнання у навчальних закладах; навчання з охорони праці новопризначених завідувачів філіями Глобинської ЗОШ І-ІІІ ст. №5, заступників директорів шкіл, завідувачів господарством,  водіїв шкільних  автобусів; встановлено модулі модемного зв’язку (16 шт.) на газові лічильники у всіх навчальних закладах; проведено роботи по повірці коректорів газу, лічильників та  манометрів тиску газу; закупку паливно-мастильних матеріалів, запасних частин до шкільних автобусів; планові ремонти автобусів Глобинської ЗОШ І-ІІІ ст. №5, Бабичівського НВК, Жуківської філії, Опришківської ЗОШ І-ІІІ ст. та Пирогівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Також, у  закладах загальної середньої освіти проведено поточні ремонти приміщень та класних кімнат всіх шкіл громади;заміну кранів, згонів та встановлення циркуляційного насоса системи опалення; ремонт електропроводки у класних кімнатах початкових класів Глобинської гімназії №1; підключено циркуляційний насос до системи опалення та ремонт електропроводки у комп’ютерному класі Глобинської філії Глобинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5.

У закладах дошкільної освіти: встановлено коньки на дах Глобинського ДНЗ №1 «Дзвіночок»; відремонтовано  електропроводку  у  Жуківському ДНЗ «Сонечко»; встановлено майданчик для відпочинку та розваг  малечі  у Глобинському ДНЗ №4 «Зірочка».

На даний час проводяться роботи з капітального ремонту харчоблоку Глобинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5; ремонту ганку Глобинської гімназії №1; утеплення будівлі Глобинського ДНЗ № 4 «Зірочка».

Планується  провести  до  01.09.2018р.  зварювальні роботи по заміні витяжної труби у котельні Глобинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5; заміну труби опалення котельні Шепелівської філії «ЗОШ І-ІІ ступенів»; заміну вводу водогону протяжністю 35 м у Глобинського ДНЗ №4 «Зірочка»;заміну каналізаційної труби у Жуківському ДНЗ «Сонечко».

Для підвезення школярів використовуються 8 шкільних автобусів, які на даний час проходять технічний огляд. Проведено страхування автотранспорту. До 01.09.2018 року будуть оформлені документи по організації підвезення та внесені зміни у графіки руху та схеми маршрутів,  які погоджуються  в  поліції.

На даний час забезпеченість  учнів  підручниками  становить:

2 - 5 класи – 100 відсотків;

6 - 7 класи – 95 відсотків;

8 класи  – 120 відсотків;

9 класи – 100 відсотків;

1, 10 класи - замовлено;

11 класи  - 100 відсотків.

Усі заклади забезпечені  шкільною документацією.

 

З 01.09.2018 року  у  закладах загальної середньої освіти послуги з організації гарячого харчування надаватиме ФОП Борисенко Надія Анатоліївна, з якою було укладено договір після закінчення тендерних торгів.

Начальник відділу освіти

виконавчого комітету Глобинської міської ради              Світлана Надтока


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень