A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Оздоровча кампанія 2018 року

Дата: 10.09.2018 11:14
Кількість переглядів: 874

Фото без описуОдним із найважливіших напрямків діяльності Глобинської міської ради  в забезпеченні соціального захисту дитинства, турботі про здоров’я дітей є реалізація конституційного права дітей на оздоровлення та відпочинок, що здійснюється відповідно до  вимог Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей на період 2015-2019 років та міської програми оздоровлення та відпочинку дітей  на 2016-2019 роки.  Цьогоріч на оздоровчу кампанію витрачено 648,035 тис.грн. коштів міського бюджету.

Глобинська міська об’єднана територіальна громада налічує 1820 дітей шкільного віку, з яких 1106 – діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. У 2018 році прикладено максимум зусиль для забезпечення оздоровленням та відпочинком якомога більшої кількості дітей. При 6 загальноосвітніх навчальних закладах громади діяли табори відпочинку. Відпочинком за кошти міського бюджету були забезпечені 529 дітей, з яких 383 дитини пільгових категорій. На підготовку та забезпечення відпочинку було витрачено 359,210 тис.грн., з яких 303,665 тис.грн. – кошти міського бюджету та 55,545 тис.грн. - спонсорські кошти.

Найбільша увага була приділена дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. На закупівлю путівок до дитячих оздоровчих таборів для дітей пільгових категорій Глобинською міською радою виділено 199 тис.грн. На ці кошти було придбано 35 путівок до дитячого закладу оздоровлення і відпочинку  «Чайка», с-ще Градизьк, Глобинського району та оздоровлено:

  • 4 дітей учасників АТО;
  • 10 дітей із багатодітних сімей;
  • 3 дітей з малозабезпечених сімей;
  • 8 обдарованих та талановитих дітей;
  • 5 дітей працівників агропромислового комплексу села, соціальної сфери села та працівників бюджетної сфери;
  • 3 дітей з інвалідністю.

Окрім цього, для охоплення оздоровленням якомога більшої кількості дітей, за рахунок механізму відшкодування частини вартості путівки для дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми (співфінансування обласного і міського бюджетів) Глобинською міською радою виділено 145,505 тис.грн. Загальна сума виділених коштів з обласного та міського бюджетів на ці потреби склала 291,010 тис.грн.  У результаті оздоровленням були забезпечені 76 дітей громади, з яких 43 дитини – це діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Найбільшою популярністю користувалися табори: ДЗОВ «Чайка» с-ще Градизьк, де оздоровилось 43 дитини, ДЗОВ «Сонячний» с. Омельник, Кременчуцького району – 12 дітей, ДЗОВ «Енергетик», с.Потоки, Кременчуцького району – 5 дітей, ДЗОВ «Зоряний», с.Потоки, Кременчуцького району – 9 дітей, ДЗОВ «Ерудит», с. Потоки, Кременчуцького району – 1 дитина, ДОТ «Молода гвардія», с. Терешки, Полтавського району – 3 дитини, ДСОЦ «Горизонт», с. Запсілля, Кременчуцького району – 3 дитини.

За кошти державного та обласного бюджетів у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку оздоровились 22 дітей Глобинської громади: 6  дітей з багатодітних сімей, 1 дитина учасника АТО, 1 дитина з малозабезпеченої сім’ї, 2 дітей з інвалідністю, 2 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 5 обдарованих та талановитих дітей, 5  дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, працівників бюджетної сфери села. Наші дітлахи змогли відпочити в таборах: ПЗОтВ «Крилатий», Скадовського району, Херсонської області; ДЗОВ «Лісовий», с.Скоморохи, Бучівського району Тернопільської області; ДЗОВ «Салют» с.Коблево, Миколаївської області; ДТВ «Сонячний», с. Омельник, Кременчуцького району; «Еколог», с. Міські Млини, Зіньківського району, Полтавської області; ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек»», м. Пуща Водиця, Київської області та ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія», м. Одеса.

У закладах санаторно-курортного типу оздоровлено 10 дітей Глобинської громади, які перебувають на диспансерному обліку.

Загалом за участі бюджетних коштів оздоровчими послугами забезпечено 133 дитини. Загальна кількість дітей охоплених відпочинковими та оздоровчими послугами за бюджетні кошти склала 662 особи, що склало 36,4% від загальної кількості дітей шкільного віку Глобинської міської об’єднаної територіальної громади.

Крім бюджетних коштів для оздоровлення та відпочинку дітей Глобинської громади витрачено близько 270 тис.грн. коштів підприємств, організацій, профспілок, батьків. Серед найбільш активних підприємств, які долучились до оздоровлення дітей - ТОВ ІПК «Полтавазернопродукт».

Завдячуючи народному депутату України, засновнику Полтавського гірничо-збагачувального комбінату Костянтину Жеваго четверо обдарованих дітей з Глобинської громади змогли безкоштовно відпочити у дитячому спортивно-оздоровчому таборі «Горизонт», с. Запсілля, Кременчуцького району.

Вдало організоване літнє оздоровлення та відпочинок дітей - це поліпшення здоров’я, забезпечення зайнятості та запобігання явищам дитячої бездоглядності підростаючого покоління, продовження виховного процесу та розвиток творчих здібностей. Тож підводячи підсумки оздоровчої кампанії 2018 року слід уже зараз виважено і відповідально підійти до планування оздоровчого періоду наступного 2019 року!

 

Відділ культури, спорту, сім’ї та молоді

виконавчого комітету Глобинської міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень