A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Представники громади відвідали переробний соєвий завод

Дата: 10.10.2018 11:06
Кількість переглядів: 1315

ТОВ «Глобинський переробний завод» одне з потужних підприємств, що входить до складу агропромхолдингу «АСТАРТА-КИЇВ». Кількість працюючих тут 188 осіб. З них більше 80 відсотків – місцеві жителі. За своїми масштабами виробництва  це підприємство одне з лідерів у своїй галузі. Варто зауважити, що на його частку на сьогодні припадає 18 відсотків всієї переробки сої в Україні та 28 відсотків всього виробництва соєвого шроту.

Та поряд з тим виробнича діяльність цього підприємства викликає нарікання глобинців на те, що під час роботи підприємства можуть мати місце  небезпечні  викиди в повітря.

Саме з цією метою, щоб з’ясувати, яку небезпеку несе в собі виробнича діяльність підприємства, 5 жовтня 2018 року в рамках дня відкритих дверей робоча група, у складі представників Глобинської міської ради та групи активістів міста, відвідала Глобинський переробний завод. Учасники заходу ознайомилися з основними аспектами технології виробництва соєвої олії та гранульованого шроту, інноваційними заходами  підприємства в галузях охорони праці та охорони навколишнього природного середовища.

Для зменшення негативного впливу на навколишнє середовище на підприємстві використовується найновіше сучасне сертифіковане обладнання. Ті складові виробничого процесу, які використовують найбільш небезпечні для екології речовини,  мають замкнутий цикл, тобто не мають викидів в навколишнє середовище. Під час зустрічі було з’ясовано цілий ряд питань, які хвилювали учасників заходу. Найбільшу активність проявляв житель міста Глобине Валерій Дубина, який раніше мав справу з подібним виробництвом, тож був і найбільш обізнаним з факторами, які можуть становити ризики для навколишнього  середовища.

Заступник міського голови Олександр Артюшенко звернув увагу керівника підприємства Ігоря Лумпієва і на необхідність відновлення інфраструктури, яка прилягає до переробного заводу, адже великовантажні автомобілі,  доставляючи  сировину  для переробки та здійснюючи перевезення  вже готової продукції,  руйнують асфальтне покриття доріг, прилеглі  тротуари. У цьому питанні необхідно спільно шукати шляхи вирішення, можливо  і шляхом розширення проїзної частини дороги поблизу підприємства, побудові місць для стоянки великовантажних автомобілів.

Керівництво заводу запевнило присутніх, що вони переймаються питаннями безпеки виробничого процесу, як в дотриманні правил техніки безпеки,  так  і в питаннях забезпечення екологічної безпеки виробництва щодо впливу на  навколишнє середовище.


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень