A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Глобинська ОТГ- складова інвестиційної Полтавщини

Дата: 11.10.2018 19:35
Кількість переглядів: 881

10 жовтня в Полтаві у приміщенні Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя проходив форум «Діалогова платформа: "Полтавщина інвестиційна".

На обговорення було винесено безліч актуальних тем щодо використання інструментів залучення інвестицій, історій успіху з реалізації інвестиційних проектів, розвитку індустріальних парків та використання маркетингу та брендування міст на сучасному рівні.

У заході брали участь керівники області, представники українсько-канадського проекту «Партнерство для розвитку міст» ПРОМІС, Канадсько-Української Торгової Палати, Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest, органів місцевого самоврядування Полтавської, Вінницької та Запорізької областей.

Під час роботи другого пленарного засідання на тему «Системний підхід до залучення інвестицій», модератором якого була Інна Іщенко, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської обласної державної адміністрації, Миргородський міський голова Сергій Соломаха поділився досвідом свого міста в питаннях залучення інвестицій. Голова Глобинської міської громади Станіслав Джусь представив аудиторії практичний досвід очолюваної ОТГ та те, яких успіхів може досягти громада в питаннях економічного розвитку. Голова молодої новоутвореної Щербанівської ОТГ Ігор Процик презентував інвестиційний потенціал своєї громади. Міський голова Пирятинської громади Олексій Рябоконь розповів про можливості для потенційного інвестора, які може запропонувати Пирятин, а також новації, які його громада використовує в роботі. Голова Мачухівській ОТГ Валерій Білокінь розкрив інвестиційні можливості своєї громади.

У своєму виступі очільник нашої  громади висвітлив здобутки громади за роки її існування, розповів про основні бюджетоутворюючі підприємства міста, їх потенційні можливості та інвестиційну складову їх роботи. Схвальну підтримку аудиторії отримала частина виступу Станіслава Джуся, яка стосувалася пробілів в бюджетному законодавстві, зокрема, в частині так званої реверсної дотації, а по-простому – вилучення коштів з бюджетів самодостатніх громад на користь громад, які ледве животіють, але не хочуть долучатися до процесу децентралізації. Очільника Глобинської громади  підтримав і представник Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Віталій Стасюк і запропонував учасникам платформи направити пропозиції у вигляді резолюції на розгляд Кабінету Міністрів.

На Форумі відбулося і нагородження переможців конкурсу «Горизонти Полтавщини». Серед яких – проект «3D Кінозал в Бутенківській ОТГ», проект «Розвиток альтернативної енергетики в Пирятинській міській ОТГ», проект «Міні-завод ізоляції труб». Окремі відзнаки за активну участь в конкурсі вручили авторам проектів: будівництво заводу із виготовлення паливних брикетів; увімкни сонце – живи комфортно (будівництво сонячної електростанції Омельницької ОТГ); виробництво і продаж гіпсової плитки; фітнес-зал «Стронг»; створення туристичного етнокультурного центру Кибинські Афіни.

В роботі діалогової платформи також прийняв участь начальник відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту Володимир Бондарь.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень