A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Нова українська школа: кроки першого місяця роботи

Дата: 12.10.2018 13:23
Кількість переглядів: 1692

З 1 вересня 2018 року  217 першокласників закладів загальної середньої освіти Глобинської ОТГ  навчаються за новою методикою. Вони не отримують оцінки у щоденники, а вчителі намагаються розкрити у дітях приховані таланти, створити умови, за яких учні самі хотіли б іти до школи. Реформа також передбачає переобладнання навчальних класів та оновлення дидактичних матеріалів.

На початок вересня новий освітній простір був створений лише  у декількох школах громади. Пройшов перший місяць навчання. Міський голова Станіслав Джусь та заступник міського голови Галина Токаренко завітали у заклади освіти з метою вивчення реального стану справ  по  НУШ.

«Департаментом освіти і науки облдержадміністрації передано в громаду фабрики друку і ноутбуки  на 3 перші класи, з 13 необхідних. Зрозуміло, що  відділ освіти повинен  забезпечити всі перші класи новим обладнанням, - зазначила при зустрічі  начальник відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради Світлана Надтока. - Тому, з місцевого бюджету було виділено близько  780 тис.грн на комп’ютерну техніку (ноутбуки, мультимедійні та інтерактивні комплекси, принтери, ламінатори). Тендер проведено. На сьогодні це питання вже вирішено остаточно: всі школи забезпечені стовідсотково. Також, на даний час,  всі вчителі перших класів мають своє робоче місце – стіл, стілець, шафи. Для дітей облаштовано зони відпочинку з іграшками, пуфами та безкаркасними кріслами. Найближчим часом до шкіл будуть направлені підручники для школярів, які вже знаходяться у відділі освіти. З нетерпінням чекаємо і дидактичні матеріали. Наразі єдиним, чого найбільше не вистачає освітнім закладам, лишаються одномісні парти, на які держава виділила 213 тис.грн.  Договори укладені з фабриками, перші  поставки чекаємо на кінець жовтня. Великі терміни поставок зумовлені тим, що підприємства не встигають виконувати об’єми робіт» - пояснює начальник відділу освіти.

Також, міський голова поцікавився  щодо виплат надбавки за престижність праці для педагогічних працівників, що працюють в умовах НУШ. «З вересня місяця педагоги, які працюють з першими класами отримають надбавку за престижність в розмірі 30%» - зазначила Світлана Надтока.

За результатами  зустрічі міський голова Станіслав Джусь дав доручення  щодо постійного моніторингу  заходів по забезпеченню вчасного і сумлінного виконання договорів по поставках навчальним закладам шкільних меблів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень