A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

У місті Глобине відзначили День захисника України та День українського козацтва

Дата: 12.10.2018 17:58
Кількість переглядів: 2096

Сьогодні 12 жовтня 2018 року в місті Глобине відбулися урочисті заходи присвячені Дню захисника України.

Розпочалися вони у Свято-Михайлівському парку біля пам’ятника Архистратигу Михаїлу – покровителю та захиснику українського воїнства, де  зібралися керівники міста та району, працівники підприємств та установ Глобиного, місцеві жителі та ті, хто особисто пройшов через страхіття неоголошеної війни на сході країни, аби вкотре віддати шану нескореним українцям, героям, які ціною власного життя захищали соборність та суверенітет України.

Міський голова Станіслав Джусь уклінно подякував усім Захисникам України за мужність, звитягу, сміливість і залізну стійкість, за захист України від россійсько-фашистської імперіалістичної аґресії, за мирне Небо, яке наші Захисники України тримають неймовірною ціною своєї крові, своїх життів…

Після покладання квітів до підніжжя памятника, всіх присутніх запросили на святковий концерт, який відбувся у районному будинку культури.

«Щиро вітаю всіх, в кому живе дух наших славних предків - справжніх патріотів і героїчних виборювачів незалежності нашої держави, зі святом.

Низький уклін всім землякам, хто захищав цілісність і суверенітет країни в усі часи. Велика вдячність і повага всім, хто сьогодні стоїть на передовій в ім’я миру в Україні!

Від душі бажаю добра, щастя, злагоди і благополуччя кожній родині. Здоров’я і довголіття ветеранам, успішної служби солдатам та офіцерам. Нехай це свято відважних і патріотичних людей завжди буде мирним і радісним!» - побажав Глобинський міський голова Станіслав Джусь під час виступу на святковому концерті.

З нагоди Дня захисника України, за поданням громадської огранізації «Спілка ветеранів АТО Глобинщини», Глобинською міською радою виділено грошові винагороди учасникам бойових дій та інвалідам, які приймали участь в антитерористичній операції: Сидоренку Віктору Григоровичу, Грушецькому Артему Валерійовичу, Марущаку Ігору Володимировичу, Козубу Сергію Олександровичу, Жиліну Тарасу Петровичу, Патевському Сергію Сергійовичу, Тригубу Артему Олександровичу, Збиранику Тимуру Анатолійовичу, Патевському Сергію Валентиновичу та Місікевичу Олексію Васильовичу.

Також грошові винагороди  та подарунки отримали сім’ї загиблих та зниклих безвісти: Аврамчук Олена Володимирівна, Борильченко Володимир Леонідович, Борильченко Надія Іванівна, Ткаченко Діна Володимирівна, Павлик Валентина Василівна та Бондаренко Марія Іванівна.

Зі словами вітання звернулись до всіх присутніх на концерті голова Глобинської районної державної адміністрації Вадим Данилевський та голова Глобинської районної ради Володимир Сьомін, Глобинський районний військовий комісар Михайло Осадчук, побажавши миру, злагоди, добробуту, здійснення мрій та віри в перемогу добра.

Відзнаками Президента України, Почесними грамотами та нагрудними знаками Полтавської обласної ради, Премією Глобинської районної ради імені Анатолія Бабенка, Грамотами Глобинської районної державної адміністрації та районної ради нагороджені наші земляки, які мають вагомі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності України, які проявили високий професіоналізм та активну громадянську позицію під час антитерористичної операції на Сході України.

Після урочистого нагородження слово надали Президенту Глобинської гімназії №1 ім. В.Є.Курченка Євгенії Збираник, яка повідомила присутнім на свяковому концерті, що сьогодні у їхньому навчальному закладі відбулася святкова благодійна ярмарка, на якій зібрано 22 тисячі 660 гривень і ці кошти вона передала Крутиголовому Михайлу, як випускнику школи, який наразі бере участь у бойових діях на Сході України. Кошти прийняла його дружина Крутиголова Людмила, яка повідомила про бажання свого чоловіка та його побратимів передти кошти, зібрані гімназистами, на лікування хворого учня Глобинської гімназії №1  Діми Іванова, адже його одужання для них буде найкращим подарунком.

Святковий настрій гостям свята дарували учасники концерту.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень