A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Організація надання соціальних послуг сім’ям з дітьми у громаді

Дата: 19.10.2018 11:20
Кількість переглядів: 1203

Одним із завдань відділу соціального забезпечення виконавчого комітету Глобинської міської ради є соціальний захист сімей з дітьми, дітей громади, в тому числі дітей з інвалідністю.

Протягом 2018 року спеціалістами Відділу надано 98 соціальних послуг сім'ям з дітьми. Надавалась допомога у в оформленні документів (посвідчення багатодітної родини, паспорта громадянина України, свідоцтва про народження); щодо захисту майнових, житлових та інших прав дитини, в отриманні реєстрації, місця проживання/перебування; в організації тимчасового проживання, виховання дітей для здобуття освіти, з метою подолання складних життєвих обставин батьків. Проводилася робота по виявленню та обстеженню умов проживання сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. За сприяння спеціалістів відділу, громадянам надавалася грошова допомога на лікування, жителі громади забезпечувалися  твердим паливом, одягом тощо. Надаються роз’яснення та допомога в  оформленні пільг, субсидій, державних допомог.

На постійному  контролі -  цільове використанням коштів державної допомоги при народженні дитини і створенням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей. Спеціалісти відділу постійно проводять обстеження житлово-побутових умов проживання сімей, які потребують допомоги, інспектування сімей з дітьми, так у 2018 році проведено 136 обстежень. За результатами кожного обстеження складається Акт обстеження житлово-побутових умов проживання.

Відділом у 2018 році взято на облік 11 сімей з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. Протягом року 6 сімей знято з обліку у зв'язку з подоланням складних життєвих обставин. На даний час на обліку перебуває 5 сімей з дітьми. Спеціалістами відділу постійно проводять роботу з даними сім’ями щодо подолання складних життєвих обставин.

Відділ веде облік осіб, із числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, місцем походження, яких є Глобинська територіальна громада, на даний час на обліку перебуває 66 осіб.

При виконкомі Глобинської міської ради діє Комісія з питань захисту прав дитини, основним завданням якої є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

Щомісячно спеціалістами відділу проводиться підготовка матеріалів до розгляду на Комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі міської ради. До засідання Комісії проводиться відповідна робота з сім’ями.

В 2018 році підготовлені матеріали на 8 засідань Комісії на яких розглянуто 44 питання порядку денного. За результатами проведених засідань прийняті відповідні рішення, підготовлені рекомендації, висновки та подані матеріали на розгляд виконавчого комітету.

За сприяння спеціалістів відділу в червні 2018 року 12 дітей-інвалідів громади пройшли курс оздоровлення в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів департаменту соціального захисту населення виконкому Кременчуцької міської ради, троє дітей – інвалідів забезпечуються підгузниками відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1301 від 03.12.2009 року «Про затвердження Порядку забезпечення інвалідів і дітей-інвалідів технічними та іншими засобами».

Протягом року одноразову грошову допомогу на лікування надано 8 дітям-інвалідам на загальну суму 23 000,00 грн.

Сім’ї з дітьми громади перебувають на щоденному контролі у спеціалістів відділу соціального забезпечення.

 

Начальник відділу соціального

забезпечення виконавчого комітету міської ради                  Л.В.Норенко

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень