A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ВПРОВАДЖЕННЯ ПРОГРАМИ «ВПЕВНЕНИЙ СТАРТ»

Дата: 24.10.2018 16:25
Кількість переглядів: 5377

Для реалізації державної  політики в галузі дошкільної освіти, з урахуванням всіх вимог сьогодення, Міністерством освіти і науки України розроблено наукову програму «Впевнений старт». Вона окреслює оптимальний комплекс розвивальних, виховних, навчальних функцій і змістових напрямів організації життєдіяльності в межах вікової компетентності дітей старшого дошкільного віку. Програма передбачає свободу професійної діяльності, що надає вихователям широкі можливості у виборі форм, методів, засобів реалізації освітніх завдань та  співпраці з батьками.

Педагоги  Глобинських ДНЗ № 1 «Дзвіночок» та    № 4 «Зірочка», що завжди підтримують інноваційні  технології розвитку підростаючого покоління, вирішили впровадити дану програму в своїх закладах.  Відділом  освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради на допомогу вихователям  Клен Ю.М , Гализі Т.О., Цемох Л.О.та  Лазоренко Н.М., які першими  почали працювати за цією програмою, придбано навчально-методичні комплекти для дітей старшого дошкільного віку, їх батьків та педагогів.

Працюючи за програмою педагоги формують в дітей  позитивні ровесницькі взаємини, організовують спільні конструктивні розмови, ігри,  навчають вмінню не лише слухати, а чути, співпереживати, включатися, реагувати, запитувати, підтримувати пропозиції однолітків та відстоювати свою особисту позицію. Упродовж дня діти мають можливість не лише брати участь в організованих формах групового навчання, а й самовизначатися в різних видах активності, діючи одноосібно чи в командах. Різні моменти дня наповнені значними для дітей традиціями і ритуалами: «Ранкове коло», «Спільне коло», «Вечірнє коло». Особливе місце займають  незвичні та цікаві для дітей  соціально-ігрові проекти  «Створюємо музей», «Готуємо смачну піцу», «Йдемо в похід» та інші, де у вихованців повною мірою можуть розкритися інтереси, таланти і здібності. Специфічні дитячі види діяльності - ігрова, пізнавальна, художньо-образна, надають дітям безцінну розвивальну практику.

Успішність виконання даної програми залежить від об’єднання зусиль педагогів і сім’ї.

Про результат реалізації програми говорити ще рано, але хочеться, щоб в рекомендованому освітньому форматі проживання дітьми даного етапу життя, розвинути в них  бажання навчатися протягом всього життя.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень